Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hol készülhetett ez a festmény?

Hol készülhetett ez a festmény?

Figyelt kérdés

Az első tippem az lenne hogy valami mocsaras területen, de a települést pontosan nem tudom. A sarkába az van írva hogy Mészöly G. után BánkfiAndrás 1956. Mészöly Géza már nem élt 1956-ban, de Bánkfi Andrásról meg nem találtam semmi információt. Találtam viszont egy Bánfi András nevű festőt aki itt Eger környékén élt 1956-ban ahol most én is úgyhogy ezért gondolom itt készülhetett valahol a festmény, de az is lehet hogy valami fiktív hely.

Festmény: [link]

2022. márc. 19. 13:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Mészöly G. festményét másolta Bánkfi. Ebből talán el tudsz indulni. -Esetleg képkeresővel.
2022. márc. 19. 14:02
 2/5 A kérdező kommentje:
Semmi információt nem találtam se Google-ön se Bingen. Csak annyit tudok róla hogy 1956 ban élt. Képkereső nem ismeri fel. A kép egyébként Boconádról, a nagymamától van. Lehet hogy ő többet tud mondani.
2022. márc. 19. 14:42
 3/5 anonim ***** válasza:
2022. márc. 19. 14:45
 4/5 anonim ***** válasza:
Jó eséllyel a Balatonnál valahol, elsősorban ott festett, pontosabbat nemigen fogsz megtudni.
2022. márc. 19. 16:39
 5/5 A kérdező kommentje:
Mészöly Gézáról találtam információt, azzal nem volt baj. De meg lett az festmény története is: 1956-ban nagymamám apukája (az én dédapám) a boconádi kocsmában dolgozott mint kocsmáros, amikor Bánkfi András, aki ott lakott Boconádon, bement a hóna alatt 2 festménnyel részegen. Azt mondta dédapámnak hogy odaadja ezt a két festmény némi sörért cserébe, amibe ő belement és így megkapta a festményt. Ő odaadta nagymamámnak ő meg apukámnak, és így került hozzánk.
2022. márc. 22. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!