Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mi a véleményetek a LIDL...

Kisdani83 kérdése:

Mi a véleményetek a LIDL crelando festő vászonról, ami olcsó?

Figyelt kérdés
A festéküktől tudom ne várnak csodát, az alap viszont jó?

#Crelando LIDL feszített vászon
2022. márc. 12. 14:32
 1/5 A kérdező kommentje:
Spórolhatok azzal, hogy pannon colour helyett LIDL vászonra festék a pannon colour festékkel?
2022. márc. 12. 14:33
 2/5 anonim ***** válasza:
Hát, ha a lidlis olcsóbb, akkor nyilván spórolhatsz.
2022. márc. 12. 14:50
 3/5 A kérdező kommentje:

Crelando Lidl: A vászon három db A négyes, vagy 2 db A3 vagy egy A 2 méret 1700 forint, ami szerintem elég jó ár. A Crelando ollókészlet 900 forint:1 szabó, egy kisebb olló, és egy kis olló. Minőség közepes, az ár jó. Persze szerintem jobb házilag farostra vásznat ragasztani, a feszített vászon ugyanis sérülékeny. Videóban sima fa ragasztóval ragasztották a vásznat, ám mivel olaj alapozás a trendi, legjobb szerintem ennyivel végezni a ragasztással is. Erre lehet menni akár crelando festéket is vékonyan, utána lehet Pannon colour olajjal dolgozni.

Ha papírra kívánsz festeni, az tényleg csak Crelando festéket érdemel: A papír húsz évnél többet nem bír, olvastam festős Pdf dokumentumban.

2022. márc. 12. 20:59
 4/5 anonim ***** válasza:
25%

HA már alkot valaki, tegye rendesen.

Mindegy hogy hobbi vagy az élete értelme az alkotás.

Aki szenvedéllyel csinál valamit, az nem agyal anyagi részén, hanem megoldja azt. (Alapon sokak problémamegoldó képessége gyenge.)

Ne feledjük a Lidl, Tesco...stb és társainak a célközönsége az oviba/iskolába járó gyermekek és "occo" árfókuszos felnőttek.

Legyen az ceruzától a festővásznakig.

UI.: a papírok közt is rengeteg fajta van (természetesen nem a nyomtatóhoz kapható lapokról beszélek.)

+ a lap felületének kezelési folyamatai se mindegy & milyen körülmények közt van tárolva/kiállítva. (...és ez igaz minden más anyagra is!)

Kukucskálj be egy rendes művészellátóba és csekkold le a lapjaikat.

Bármilyen alapanyagot választasz érdemes kipróbálni a "miért annyiba kerül?" kategóriát is.

Kicsit más anyagvilág, amit felhozok példának, de jelentős a különbség:

Bizonyos termékek prototípusait egy ideig sima viaszból faragtam meg (tárolásuk se egyszerű, volt hogy párom átrakta a már kész munkámat odébb a másik asztalra... ami ablak előtt van és szép nagy olvadt paca lett), később megismerkedtem az ékszerkészítésben használt viaszokkal.

Azóta javarészt azokkal dolgozok, kivéve 1-2 technikánál.

"Drága" de letojom, mert a végeredmény a lényeg.

Több más-más alkotói szakmákból is lehet ihletet, anyagot vagy technikát felhasználni.

2022. márc. 23. 17:15
 5/5 anonim ***** válasza:

Senkit nem érdekel, ha nem dolgozól tényleg művészként egy ideje. Plusz egy wacom-ot beszerzel, akkor sokkal biztonságosabb olcsóbb mobilisabb és elnézést TISZTÁBB. Teljesen értelmetlen filózás.

febr. 13. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!