Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mi a kedvenc idézetetek,...

Mi a kedvenc idézetetek, bölcsességetek, mottótok?

Figyelt kérdés
2010. szept. 8. 17:51
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Több is van.

"Ha ismered az ellenséget, és ismered önmagadat, nem kell félned száz csata kimenetelétől sem." (Nem csak háborúra alkalmazható.)

"Az ember a legnagyobb kínok között is tud aludni, de aki másoknak szenvedést okoz, az nem nyerhet nyugalmat soha."

"Értsd meg a múltat, hogy jól élhesd a jelent és széppé tervezhessed a jövő"

"Aki nem hisz, annak mások sem hisznek."

"A világmindenséget nem csupán a sokféleségben rejlő egység teszi széppé, hanem az egységben rejlő sokféleség is."

"Az életben minden csata azt a célt szolgálja, hogy tanuljunk belőle valamit, még az is, amelyiket elveszítjük."

"Jobb állva meghalni, mint térden csúszva élni."

"Az élet olyan, mint egy kártyajáték. A kiosztott lapok adottak, de ahogy játszod őket, az szabad akarat."

"A háborúban nem az győz, akinek igaza van, hanem aki talpon marad."

2010. szept. 8. 18:00
 2/9 anonim ***** válasza:

Én szeretlek, de te nem szeretsz, ezért megpróbáltalak levegőnek nézni, de rájöttem,

hogy levegő nélkül nem tudok élni.

Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet.

Mindig van egy személy aki nem számít hogy mit tesz vagy mit mond, és nem számít hogy hányszor okoz neked fájdalmat - nem tudod elengedni, hiszen annyira sokat jelent neked.

2010. szept. 8. 18:10
 3/9 anonim ***** válasza:

nekem inkább szép idézeteim vannak:

"Ne sírj, hogy vége lett, örülj, hogy megtörtént!"

"Mikor közel volt, hagytad elmenni, a távolból meg nem tudod eléggé szeretni."

"Mién az éj, miénk a nappal, miénk a perc, a pillanattal..."

2010. szept. 8. 18:12
 4/9 anonim válasza:
Élni tudni annyi, mint röhögni a halálon, majd meghalni a röhögéstől
2010. szept. 8. 18:14
 5/9 anonim ***** válasza:
"Az az ember akit bennem szeretsz az természetesen jobb nálam: én nem vagyok ilyen. De te szeress és én majd igyekszem, hogy jobb legyek önmagamnál!"
2010. szept. 8. 18:19
 6/9 anonim válasza:
Fizetés:Ha van,mindjárt nincs,ha nincs soká nincs.
2010. szept. 14. 19:36
 7/9 anonim válasza:

A SZERELEM definiálhatóan amortizálódott periférikus komplexum, ami a psziendividualisztikus egocentrumban kiváltja a „DE JÓ BASZNI” érzést.

Aki fél az alkoholmérgezéstől, ne igyon mérgezett alkoholt.

A sikerhez vezető út - karbantartás miatt - zárva.

Isten megteremtette a férfit... aztán támadt egy jobb ötlete.

Nem szenvedek elmebetegségben. Minden percét élvezem

Élj úgy, mindennap, mintha az volna az utolsó az életedben. Aztán egyszer csak igazad lesz.

A depis az az ember, aki virágillatot érezve körülnéz, hol a koporsó.

Korán keltem. Hol az arany?

3 féle ember létezik: aki tud számolni, és aki nem.

Ember tervez, Isten perverz.

Annak ellenére, hogy az élet drága, még mindig elég népszerű.

Még nincs teljesen kész, de már majdnem elkezdtük!

Mindenütt jó, de mindig elzavarnak.

A szamárfül az origami legegyszerűbb változata.

A természet igazságos: aki vak, az jobban hall aki süket, az jobban lát akinek rövidebb az egyik lába, annak hosszabb a másik.

„ Mindenki a mennyországba akar kerülni, de igazából senkinek sem akaródzik meghalnia! ”

„ A halál nem lehet olyan rossz dolog, még senki nem jött vissza panaszkodni. ”

„ Nem érdemes túl komolyan venni az életet. Eddig úgyse élte túl senki. ”

„ Az élet nemi érintkezés útján terjedő fertőzés, melynél a halálozási arány 100%. ”

Semmibe se kerül,de sokat teremt.

Gazdaggá teszi azokat, akik kapják és nem juttatja koldusbotra azokat, akik adják.

Egy pillanatig él csak, de emléke néha örökre megmarad.

Senki sem olyan gazdag, hogy meglehetne nélküle és senki sem olyan szegény, hogy ne lenne gazdagabb tőle.

Táplálja a jóakaratot az üzleti életben, boldogságot teremt az otthonban és mindenütt a barátság biztos jele.

Pihenés az elfáradt embereknek, napfény a csüggedőknek, világosság a szomorkodóknak és a természet legnagyszerűbb ellenszere a bajokkal szemben.

Nem jelent földi javakat senki számára:

Nem lehet megvenni, elkérni, kölcsönadni vagy ellopni-csak önként lehet odaadni.

Ha valaki már túl fáradt ahhoz, hogy mosolyogni tudjon, akkor legalább te nézz rá derülten.

Senkinek nincs annyira szüksége a mosolyra, mint annak, aki maga már nem tud mosolyogni!

Ha meg akarod kedveltetni magadat az emberekkel, akkor MOSOLYOGJ!!

Amikor mindennek vége, akkor nem az ellenfeleink szavára, hanem a barátaink némaságára fogunk emlékezni.

Martin Luther King

Egy barát kiváltsága az, hogy amellett lehet, akit szeret.

Junjou Romantica c. film

- Micimackó! Mi van, ha egyszer elkövetkezik egy olyan nap, amikor el kell válnunk?

- Ha együtt válhatunk el, akkor semmi kifogásom ellene.

Alan Alexander Milne

- Pont jókor jössz, mert ez a nap legjobb része.

- Melyik az a rész?

- Az, amikor te meg én mi leszünk.

Micimackó c. film

Gyorsan találunk olyan barátokat, akik segítenek nekünk. De csak lassan érdemeljük ki azokat, akik a segítségünket kérik.

Antoine de Saint-Exupéry

Ha barátod vagyok - érints meg. Semmi sem mutatja jobban szeretetedet, mint egy meleg ölelés. Mikor szomorú vagyok, egy gyógyító érintés mondja el, hogy szeretsz. Azt mondja el, hogy nem vagyok egyedül. Lehet, hogy az érintésed minden, amit kapok.

Phyllis K. Davis

A barátom sem tökéletes, és én sem vagyok az - így aztán tökéletesen összeillünk.

Alexander Pope

Senki nem tudja a másik könnyeit felszárítani anélkül, hogy magának is ne lenne nedves a keze.

Aki hagyja, hogy megszelídítsék, az a sírás kockázatát is vállalja vele.

Antoine de Saint-Exupéry

És még több Eyupéry:

Nem tudtam, hogyan férkőzzem hozzá, hogyan találjak közösséget vele... Olyan titokzatos világ a könnyek országa.

Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat.

Ha valaki szeret egy virágot, amely csak egyetlen példányban létezik a csillagmilliókon: ez épp elég neki, hogy boldog legyen, ha a csillagokra pillant.

Jobb lett volna, ha ugyanabban az időben jössz. [...] Ha, teszem azt, délután négykor érkezel, már három órakor elkezdek boldog lenni. Amint halad az idő, egyre boldogabb leszek. Négy órakor már izgulok és nyugtalankodom; felfedezem a boldogság árát! De ha meghatározatlan időben, bármikor jössz, sohasem fogom tudni, melyik órában öltöztessem ünneplőbe a szívemet...

Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.

2010. szept. 15. 02:09
 8/9 anonim válasza:

1. De nem adom fel!

2. Aki mer, az nyer.

3. A nevetést nem lehet elutasítani. Ha jön, lehuppan a kedvenc fotelodba, és addig marad ott, ameddig akar.

2010. szept. 15. 20:08
 9/9 anonim ***** válasza:

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

2010. szept. 21. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!