Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Kérhetnék pozitív-negatív...

Kérhetnék pozitív-negatív kritikákat?

Figyelt kérdés

Írtam egy vers szerű izét. Én nem nagyon hiszek magamban és abban sem, hogy másoknak valaha tetszeni fog-e egyetlen sora is, ezért mielőtt bárkinek megmutattam volna, először tőletek szeretnék véleményt, esetleg tanácsokat kérni. Mivel ez egy anonim oldal, ezért esett erre a választásom. Esetleg javaslatok, hogy milyen stílusban kéne próbálkozni, vagy milyen rímpárokkal érdemes nekiállni kezdőként.

A címe: Ötversszakos káosz

(ez még valószínűleg változni fog, csak most nem jutott róla más eszembe...)

Kivet magából ez a világ, nem fogad be,

Ezért következő imámat már nem morzsolom el.

Meguntam már, hogy feloldozásért esedezem,

Hogy mindent elrontok már akkor, mikor még csak elkezdem.

Véges az emberi erő, elpazarolni átok,

De amikor kellene, nincsenek itt a barátok.

Barátok... Nem itt nincsenek, hanem sehol,

A párnám is kemény, akár a beton.

A szerelem is csak, mint délibáb, lengi be a távolt,

Ami egyszer még csillagként ragyogott, az mára már elmúlt.

Nem hinném eme szerencsétlenséget, ha nem saját szemmel látnám,

Hogy egyedül a halál az, aki mindig is várt rám.

Vágyódás, csupán méreg a lelkemnek,

Miképp a szívem húrját senki nem pengette.

Mely kecses hangszert az élet hangolta,

Úgy a becstelen pórnép csak a sárba tiporta.

Ímmel-ámmal játszanak csupán rajta, de dallam belőle soha nem lesz,

Mert egy dalhoz nem elég egy perc.

Ennél többet viszont nem kívánhatok,

A csodára így is csak ámulva várhatok.

2022. jan. 5. 21:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez a vers szerű izé szerintem pozitív értelemben brutála sikeredett. Ha tanácsolhatom neked,foglalkozz a vers írással,talán a jövőben kiadhatsz egy kötetet is. Mindnet bele.
2022. jan. 5. 21:31
 2/9 anonim ***** válasza:

Én nem látom benne a szerkezetet, néha rövidebbek, néha hosszabbak a sorok, néha nem is rímelnek rendesen.

Valamennyire biztos hiszel magadban, ha leírtad, és kitetted ide, és véleményeket vársz. Én laikus vagyok, szomorú a szöveg, de a "mire gondolhatott a költő" dolog sose ment:)

Kérdés, hogy mi a célja a versírásnak? Hogy magadból kiadj gondolatokat valamilyen formában? Akkor tökéletes:) Hogy majd meghódits egy fiut vagy egy lányt?:) Ha kedvel, akkor biztos tetszeni fog neki, amit írsz.

Azonkivül nem tudom, még mit lehetne csinálni versekkel, adnak még ki kortárs verseket valahol? Vagy csak netes oldalakon jelennek meg versek? Lehet belőle bevételt szerezni?

2022. jan. 5. 21:36
 3/9 A kérdező kommentje:

1-es: erős túlzás, de nagyon hízelgő, köszönöm :)

2-es, neked pedig köszönöm a tanácsot, belegondolva jah, picit girbe-gurbák azok a sorok... A rímekkel néha túlzásba esek vagy ellenkezőleg, nagyon laposak lesznek, erre még rá kell érezzek... Igazából ezt az egészet magamnak csinálom, bevételt és ismertséget sem szeretnék belőle szerezni, hisz még a páromnak se merem megmutatni amíg meg nem nyugszom felőle, hogy nem egy akkora rakás kaksi, amekkorának én látom...😅 Festeni nagyon szeretek, de egyszerűen akárhogy akartam, nem tudtam magamból kiadni ami bent van, nem tudtam magam kifejezni eléggé. Ez pedig csak random jött. Gondoltam, akkor már leírom :)

2022. jan. 5. 21:49
 4/9 anonim ***** válasza:
31%
Túl hosszú. Az emberek kb. 70%-a egyáltalán nem olvas irodalmat hétköznapi élete során. Én is ilyen vagyok. Ugyanúgy álltam hozzá az irományodhoz, mint ha mondjuk a neten futottam volna bele egy híres emberébe. Elolvastam az első két sort, és rájöttem, hogy annyira sem érdekel, hogy végigolvassam. Ha csak 2 sor lenne, akkor jelentősen több ember olvasná végig.
2022. jan. 5. 21:53
 5/9 anonim ***** válasza:
2es vagyok, és egyetértek 4essel, hogy hosszú. Nagyon nehezen olvastam végig. Szóval igen,ha kifelé szánod,legyen rövidebb.
2022. jan. 5. 21:58
 6/9 A kérdező kommentje:

4-es: de ha két soros, az akkor már csak egy idézet :D

De vettem, köszönöm 🙃

2022. jan. 5. 22:38
 7/9 anonim ***** válasza:
59%

József Attila: Két Hexameter

Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!

Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis.

Ez egy teljes vers:D

2022. jan. 5. 22:43
 8/9 A kérdező kommentje:
7-es: Hmm. Szeretem József Attilát, de ezt valahogy még nem olvastam :D
2022. jan. 6. 07:18
 9/9 anonim ***** válasza:

Én is nagyon szeretem, több versét tudom is, vagy idézeteket belőlük;)

Az Ars Poeticaja első sora pedig fenomenális;

"Költő vagyok - mit érdekelne

engem a költészet maga?"

2022. jan. 6. 07:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!