Osztrák-Magyar Monarchiában, a Habsburg Birodalomban (esetleg francia/olasz királyságokban) mely JÁTÉKOK és FILMEK/sorozatok játszódnak? 1700-1900 között! (Remélem itt a művészetek topikban több címet kapok, mint a szórakozás kategóriában. Köszonöm!)
Mayerling-et, Búcsú a kiralynémtól-t, Sofia Coppola féle Marie Antoinette-t, Amadeus-t ismerem, kolosszális kedvenceim!
A Fekete gyémántokat és a Különös házasságot is nagyon szeretem.
Láttam még a Kincsem filmet, hát nem vagyok oda érte...
Mik vannak még, ha kifejezetten osztrák(!), (német?), magyar (netalán francia, olasz) 1700 és 1900 közötti filmeket, sorozatokat, videójátékokat szeretnék megismerni?
Vagy ha címeket nem is írtok, akkor milyen angol/magyar/német keresőszavakat ajánlotok, hogy megfelelő találatokat kapjak?
Mayerling-et, Búcsú a kiralynémtól-t, Sofia Coppola féle Marie Antoinette-t, Amadeus-t ismerem, kolosszális kedvenceim!
A Fekete gyémántokat és a Különös házasságot is nagyon szeretem.
Láttam még a Kincsem filmet, hát nem vagyok oda érte...
Mik vannak még, ha kifejezetten osztrák(!), (német?), magyar (netalán francia, olasz) 1700 és 1900 közötti filmeket, sorozatokat, videójátékokat szeretnék megismerni?
Vagy ha címeket nem is írtok, akkor milyen angol/magyar/német keresőszavakat ajánlotok, hogy megfelelő találatokat kapjak?
Dunán ment nemrégen egy cseh sorozat, valami gyáros életéről, nem jut eszembe a neve
Meg egy másik, az is cseh volt, sajnos a címére ennek sem emlékszem, ez is az utóbbi 1-2 évben volt
Minsdkettő a század elején játszódik
Valószínűleg nem ilyen filmekre gondolsz, meg belecsúszott pár német-svájci is, de talán nem gond :)
18. század
Napóleon (1927)
Frankenstein (1931)
Frankenstein menyasszonya (1935)
A szép és a szörnyeteg (1946)
Vizsgálat Martinovics Ignác szászvári apát és társainak ügyében (1980)
Amadeus (1984)
A szépség és a szörnyeteg (1991)
Portré a lángoló fiatal lányról (2019)
19. század
Germinal (1913)
Nosferatu (1922)
Vámpír (1932)
A víg özvegy (1934)
A kaméliás hölgy (1936)
Mezei kirándulás (1936)
Pinokkió (1940)
Szerelmek városa (1945)
Madame de... (1953)
Lola Montes (1955)
A párduc (1963)
Szegénylegények (1966)
Még kér a nép (1972)
A torinói ló (2011)
Konkrétan a 19. században (1895-1898) forgatott filmek:
A kisbaba reggelije
A macska ebédje
A megöntözött öntöző
A munkaidő vége
Kikötőből távozó bárka
A vonat érkezése
Falbontás
Párnacsata
A röntgen ördöge
Vonattal Jeruzsálemből
Négy fej jobb, mint egy
Vörös és fekete (francia film, 1954.)
A pármai kolostor (francia-olasz film)
Köszönöm szépen mindenkinek!
Tehát akkor ilyen - viszonylag - kevés Osztrák-Magyar Monarchiában, illetve az azt megelőző Habsburg Birodalomban játszódó film (sorozat?) van?
Melyeknek csak kevés jelenete forgatódott a Hofburgban (konkrétan a Hofburg homlokzata előtt)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!