Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Ki számít fotóművésznek?

Ki számít fotóművésznek?

Figyelt kérdés
Mikortól lesz valaki művész?
2021. aug. 25. 16:08
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Attól, hogy annak vallja magát.
2021. aug. 25. 16:41
 2/8 anonim ***** válasza:
82%

#1: Na attól pont nem.

Attól, hogy mások annak tartanak. Az ég óvjon az önjelölt művészektől.

2021. aug. 25. 16:52
 3/8 anonim válasza:
73%
Valóban. Talán még Balassa mondta, hogy az a művész, akit a szakma annak tart. Tehát a többi művész, elismeri, hogy az vagy. De az igazán nagyok, akik tényleg fotóművészek, nem szokták magukat annak vallani.
2021. aug. 25. 17:07
 4/8 anonim ***** válasza:
86%
Hat azok biztosan nem, akik vesznek egy tukorreflexes gépet, es automata beallitasokon hasznaljak, majd csinalnak egy fb oldalt XY Photography néven 😂😂😂
2021. aug. 25. 17:22
 5/8 A kérdező kommentje:

Ez a négyes oddlyspecific volt :)

Kettes, pedig egy profi szakmabeli fényképész, akit fotóművésznek hívnának mások, nekem azt mondta, az művész aki azt mondja magáról

2021. aug. 25. 18:37
 6/8 anonim ***** válasza:
69%

Aki így simán művésznek hívja magát, az valószínűleg egy kretén. A valódi művészekbe ennél messze több szerénység és alázat szorult.

Viszont a fotóművész kifejezés azért létezik, hogy elkülönítse a fényképésztől. A fényképész teljesen érti a fényképkészítés mikéntjét, és nagyfokú szakmai tudása van a fényképészet és a hozzá kapcsolódó technika terén. A fotóművész pedig mindemellett arra használja ezt a tudást, hogy a saját maga által vizionált gondolatvilágot, mondanivalót ezzel az eszközzel valósítsa meg. Tehát a kép művészeti értéke nem abból áll, hogy jól sikerült-e, szép-e, hanem hogy a fotóművész az adott képpel egy adott gondolatot, érzést akar közvetíteni.

2021. aug. 25. 19:17
 7/8 A kérdező kommentje:
Áh értem, köszönöm a választ
2021. aug. 25. 19:35
 8/8 anonim ***** válasza:

"az művész aki azt mondja magáról"

És ha én azt mondom magamról, hogy én vagyok a római pápa?

Na ugye.

Vannak bizonyos címek, aminek megszerzése után meg bizonyos gittegyletek tagságával éppen odaírhatja az ember a neve mellé azt, hogy fotóművész. De alapvetően a Balassa meghatározásával értek egyet.

2021. aug. 26. 00:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!