Ki számít fotóművésznek?
#1: Na attól pont nem.
Attól, hogy mások annak tartanak. Az ég óvjon az önjelölt művészektől.
Ez a négyes oddlyspecific volt :)
Kettes, pedig egy profi szakmabeli fényképész, akit fotóművésznek hívnának mások, nekem azt mondta, az művész aki azt mondja magáról
Aki így simán művésznek hívja magát, az valószínűleg egy kretén. A valódi művészekbe ennél messze több szerénység és alázat szorult.
Viszont a fotóművész kifejezés azért létezik, hogy elkülönítse a fényképésztől. A fényképész teljesen érti a fényképkészítés mikéntjét, és nagyfokú szakmai tudása van a fényképészet és a hozzá kapcsolódó technika terén. A fotóművész pedig mindemellett arra használja ezt a tudást, hogy a saját maga által vizionált gondolatvilágot, mondanivalót ezzel az eszközzel valósítsa meg. Tehát a kép művészeti értéke nem abból áll, hogy jól sikerült-e, szép-e, hanem hogy a fotóművész az adott képpel egy adott gondolatot, érzést akar közvetíteni.
"az művész aki azt mondja magáról"
És ha én azt mondom magamról, hogy én vagyok a római pápa?
Na ugye.
Vannak bizonyos címek, aminek megszerzése után meg bizonyos gittegyletek tagságával éppen odaírhatja az ember a neve mellé azt, hogy fotóművész. De alapvetően a Balassa meghatározásával értek egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!