Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Milyen lett az új versem?...

Milyen lett az új versem? (Esteban Danika)

Figyelt kérdés

Keserűből jön az édes,

Édesből a keserű;

Rekkenő nap nyugta kétes,

Szebb, borúra várt derű.

Ma ködös szem, mord kedéllyel,

Holnap tisztább mindenik:

Meghozhatja - tán egy éjjel,

Hogy majd "új fény jelenik."

Vagy, ha ez nem, a vakságnak

Kiürítem poharát,

S az "örök világosságnak"

Várom fénylő sugarát.

#vers #Arigatou #Tenebris
2021. júl. 26. 21:20
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:

Ne haragudj #40, de a műveltség szerintem nem ott kezdődik, hogy stílusjegyek alapján költőhöz tudsz kötni egy talán sosem olvasott verset (és vagy bejön, vagy nem).

Függetlenül, hogy szeretem Arany János költészetét (főleg a balladáit), nem ismerem minden versét (ahogy Radnótinak, Adynak, Petőfinek, Tompának sem). Kövezz meg érte nyugodtan.

Mellesleg továbbra is tartom magam korábbi állításomhoz, hogy inkább az Esteban Danika név miatt kapott annyi negatív kritikát (aki bár jó ideje nem aktív, de a stílusával sokaknak vörösposztó).

2022. júl. 18. 21:52
 42/43 anonim ***** válasza:
Plágium. Magyarul lopás. Ha jól emlékszem, Arany János
2022. aug. 2. 02:14
 43/43 anonim ***** válasza:
Neee!!! Tényleg Arany János írta! Hát ez nagyon nagy volt! Szerencsére nekem alapból is tetszett!😂😂
2022. aug. 2. 10:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!