Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogyan mutathatom meg a...

Hogyan mutathatom meg a hegedű tanáromnak azt, hogy tehetséges vagyok és jól tudok hegedűzni?

Figyelt kérdés

6 éve csellózom de úgy érzem mintha a tanárom nem figyelne rám és tehetségtelennek látna, pedig én tehetségesnek érzem magam. De a hegedű tanárom nem nagyon inspirál és olyan mint hogy ha nem látná egyeltalán a bele fektetett energiámat és az akaratomat. Nem figyel teljesen oda amikor játszom a hangszeren.

Ez annyira fáraszt. Nem azt várom persze hogy egy folytába mondogassa hogy szuper vagyok meg ilyenek.

2021. máj. 20. 20:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

"mindig a diáknak kell magába néznie de a tanár egy szent"

Nem. Amin tudsz változtatni, azzal érdemes törődnöd, ezért keresed belül a lehetőséget, hogy előre mozdítsd az ügyedet. Nem a hibát, hanem a lehetőséget. Aztán persze olyan is van, hogy elég javítani egy-két hibát, még az a szerencsés eset.

2021. máj. 21. 14:20
 12/16 anonim ***** válasza:
83%
Mindenesetre örülj, hogy nem brácsára javította az az autocorrect :)
2021. máj. 21. 18:15
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

mi nem ismerünk sem téged, sem a tanárt, így egyikőtökről sem érdemes véleményt alkotnunk.

te többet látsz belőle, hiszen ott vagy, de érintettként befolyásolnak is a körülmények. így a te helyzetértékelésed sem biztos, hogy tökéletesen helyes. tényleg lehet hibás az önértékelésed, ahogy mások írták, stb. - ahogy a tanár a történet másik oldaláról szintén nem biztos, hogy helyesen lát téged, vagy a tudásodat. ő is tévedhet, lehetnek hibásak az elvárásai, lehet figyelmetlen, más dolgok kötik le, vagy lehet motiválatlan, stb.

az is símán lehet, hogy egyszerűen csak nem működik a kettőtök kapcsolata. emberileg lehet nagyon kedves, de nem biztos, hogy nálad működik az, ahogyan ő tanít. lehet, hogy szigorúbb, inspirálóbb, engedékenyebb, más tanárra volna szükséged. ez még csak nem is feltétlenül azt jelenti, hogy ő nem jó abban, amit csinál, csak nálad más esetleg jobban működne.

első körben érdemes lenne megkérdezned tőle, hogy mit gondol rólad, miben látja lehetőségét, hogy jobban fejlődj. lehet, hogy csak annyi hiányzik neki, hogy felhívd a figyelmét rá, hogy te szeretnél fejlődni és nem csak letudni akarod az anyagot, így tőle sem csak annyit várnál, hogy unottan végighalgassa, hanem tegyen ő is érte. ha ennyi nem segít, érdemes lehet talán konkrétabban rákérdezni, hogy ő mit tudna tenni érte, hogy jobban fejlődj - ezt már lehet, hogy a szüleidnek kéne megkérdezni tőle. és lehet, hogy másik tanárt is érdemes lenne megpróbálni. akár a mostani mellett, vagy helyette is.

2021. jún. 9. 15:31
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Vannak visszahúzó tanárok, első zongoratanárom nekem is ilyen volt, bár én soha nem tudtam magamról azt mondani, hogy tehetséges lennék, csak éreztem, hogy ez engem jobban leköt, mint a többi zongorázó emberkét és hogy mindig még jobban akarom csinálni. Elkerültem egy másikhoz, ő már jobban támogatott, vele versenyeztem is meg minden, volt csomó koncert. Ő már mondogatta, hogy tehetséges vagyok. Én viszont lusta dög voltam, így hiába voltam tehetséges, egy idő után a tehetségtelen, de szorgalmas diákok utolértek. Na ott jöttem rá, hogy bakker, össze kell szedjem magam, ha zenei pályára akarok menni, mert a tehetség önmagában lófütyi. Lehet, hogy a tanároddal nincs összhang, akkor jobb váltani. Vagy hogy nem ugyanazt akarjátok. Szerintem mesélj neki arról, miket szeretnél tanulni, mi hiányzik neked az órákról. Mutasd meg neki, hogy többre is képes vagy, ha nem lehet vele beszélni, akkor meg válts. Sok sikert!
2021. júl. 29. 11:56
 15/16 A kérdező kommentje:

14. Válaszoló,

Köszönöm a válaszod és megértésed. Beszélek vele majd.

Neked is sok sikert a pályán! :))

2021. júl. 30. 08:07
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Szerintem próbálj meg beszélni a tanároddal erről! Kérj tőle tanácsokat és kérdezd meg hogy valamit rosszul csinálsz-e. De ahogy az előző válaszoló is írta, ha nincs összhang közted és a tanárod között akkor válts!

Egyébként én is hegedülök! :)

2021. dec. 21. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!