Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Rajzolásban fejlődés, mégis...

Rajzolásban fejlődés, mégis hogyan?

Figyelt kérdés

Évek óta próbálok rajzolni, elég aktívan rajzolok és gyakorlok és konkrétan egy kicseszett kockát nem tudok rendesen arányosan megrajzolni. Vannak "jobb" rajzaim de kb szart se tudok velük mit kezdeni mert ilyen negyedévente egyszer van, és akkor is azt mondják rá mások, hogy hát ez szar.

Egy éve aktívan gyakorlok és azt veszem észre hogy egyre rosszabb... Már 1 hónap szünetet is tartottam és miután visszatértem ugyanúgy szarul rajzolok. Mégis mit csinálhatnék még? Egy kört, egy kockát nem tudok megrajzolni anélkül, hogy ne lenne tojás alakú, aránytalan szar... Már piszkosul elhagyott minden motiváció és önbizalom, már egyáltalán nem is élvezem csinálni, csak szenvedek azzal, hogy egy netes tutorial alapján se tudok meghúzni pár vonalat úgy, hogy az ne lenne rossz. Ez az egyetlen "hobbinak" mondható dolog amit tudok csinálni és ez is szarul megy... Mindenki más körülöttem tehetséges, vagy rajzolásban vagy sportokban vagy csináld magad dolgokban, a többieknek meg velük született tehetségük van, pl éneklés, ilyesmik... Csak én érzem úgy hogy egy tehetségtelen gyökér vagyok akinek semmihez semmi érzéke... Kezdek összetörni.....

2021. ápr. 25. 15:51
 1/8 anonim ***** válasza:
97%
Magán tanár?
2021. ápr. 25. 17:50
 2/8 anonim ***** válasza:
98%

Jobb agyféltekés rajztanfolyamot próbáltad már? Keress rá, és jelentkezz szerintem, ha érdekel. Ne add fel! :)

Btw. én írni imádtam már kisiskolás koromban is, de aztán annyi kudarc ért az életben, hogy már abszolút semmihez sem volt kedvem. Úgy láttam én is, hogy körülöttem mindenki fejlődik, tart valahová, van olyan terület, amiben kiemelkedik - csak én nem. Most például egy többéves párkapcsolatom ért véget, ami az alapból alacsony önértékelésemet tökre megtépázta, így meg hogy tudnék bármiben is fejlődni, ha csak visszahúznak a rossz érzések?

De pár napja azon kaptam magam, hogy random kiírom magamból, ami eszembe jut, és tudattalanul is odafigyelek rá, hogy "szép" legyen, ne csak papírra hányt szavak. És ha erőt veszek magamon, akkor a jövőben lehet elmegyek valamilyen írókurzusra.

Keress workshopokat, képzéseket és közösségeket, ahol egymást motiválhatjátok. Az apróbb sikereknek is próbálj meg örülni :)

2021. ápr. 25. 17:57
 3/8 A kérdező kommentje:

#1 egy magánrajztanár ha jól láttam legalább 4ezer/45perc.

#2 próbáltam és tippelj, ki nem tudott rajzolni? Ki volt olyan tehetségtelen hülyegyerek, hogy még azok után sem volt képes normálisan rajzolni? Hát éééén! Huhuuu!

Egyébként balkezes is vagyok. Azt mondják, a balkezesek eleve csúnyán írnak, meg nem tudnak olyan szépen rajzolni. Van 5 balkezes ismerősöm, hármuk bámulatosan rajzol, egyikük ép.mérnök ráadásul, gyönyörűen rajzolnak és még a másik kezükkel is normálisan tudnak írni, csak nehezebben. Egyikük életében először tegnap előtt próbálta ki milyen jobb kézzel írni, és úgy nézett ki, mintha jobbkézzel írna minden nap. Tehát, még abból a 6 balkezesből is (5 ismerős + én) én vagyok a legpancserebb.

Az írást én is próbálgattam egyébként, jó kikapcsolódás volt! Aztán észrevettem, hogy minden 4. és 5. szinte ugyanaz, elkezdtem agyalni hogy megváltoztassam, megvolt, próbáltam kitalálni történeteket, dalszövegeket írni, bújtam a szótárakat, oldalakat, hogy minél jobban kifejezzem magam, majd végül kiderült, hogy igazából senkinek sem tetszik semmi se. Az utóbbi 2 évben már mindenről le lettem beszélve, már részben szüleim által, hogy pl el akartam kezdeni zongorázni tanulni és azt a reakciót kaptam, hogy minek, drága, meg úgyis csak pár napot foglalkoznék vele aztán otthagynám. Nem is az, hogy megpróbálhatnám, csinálhatnám, aztán Hátha sikerül. Ez olyan mintha valakinek szív problémái lennének és azért nem műtené meg az orvos, mert hát azzal a szívvel is lehetnek majd problémái... Esküszöm jobban örülnék annak ha jönne valami és elvenné az életem, legalábbis a testit, ha már ezen felül nincs lóf.sznyi életem se.

Neked sok sikert az íráshoz és kitartás a kapcsolatod nézve is. Biztosan találni fogsz valakit, aki tényleg értékelni tudja azt, aki vagy.

2021. ápr. 25. 18:11
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Mihez lenne szükséged a rajztudásra? Munka? Vagy ez hobbi?

Szerintem (és kérlek, ne sértődj meg) lehet, hogy az önértékelési gondjaid mélyebbről erednek. Az, hogy a rajztudásodat nem tartod sokra és folyamatosan ekézed magad, az csak egy tünete a valódi problémának. Az alapján, amit leírtál, úgy gondolom nem egy pillanatnyi kiakadásról van szó, hanem valami hosszabb ideje fennálló gondról.

A művészetterápiáról hallottál már? Az is nagyon klassz dolog tud lenni. Igen, igen, ez (is) pénzbe kerül. De az önfejlesztés, önépítés sosincs ingyen. Viszont hosszútávon meg fog térülni a befektetett pénz és energia. Nem érdemes másokhoz hasonlítani magad, mert alapból nem vagyunk egyformák. Inkább úgy próbálj meg hozzáállni a dologhoz, hogy ÖNMAGADHOZ képest legyél egyre jobb.

2021. ápr. 25. 18:29
 5/8 A kérdező kommentje:
Igen mélyebbről ered, ez csak egy apró dolog ami totál kiborít. Már ezen a szinten vagyok. Csak véget akarom érjen végre...
2021. ápr. 25. 20:08
 6/8 Thunderfairy ***** válasza:
100%
Elöször is az önbizalmaddal van a gond. Úgy senki sem fog tudni rajzolni, szépen énekelni, stb. ha folyton csak azt mondja hogy neki ez nem megy. Szerintem semmivel sem vagy rosszabb rajzoló egy átlagos embernél. Tehát elöször gyözd le magadban ezt az alacsony önértékelést. VAGY OLYAN JÓ MINT A TÖBBIEK. Ha ez megvan és már nem úgy gondolod mint ahogy ide leirtad aakkor keres fel egy rajz tanfolyamot. Olyant ahól az alapokat is megtanitják, kockák rajzolása, anatómia, stb. Kezdetben lehet hogy nehéz lesz de ezen a még nem vagyok vele elégedet részen kell átjutni valahogy. Nagyon sok gyakorlás kell ehhez, években értve nap mint nap, sikerűl ahogy sikerűl alapon gyakorolva. Ha nem adod fel akkor sikerűlni fog. Olyan nincs hogy gyakorolsz és nem fejlődik. Esetleg még nem tudod segítség nélkűl csinálni. Na gyerűnk. Ne add fel. Van erre egy jó karatés mondás is. A fekete öves karatés az egy olyan fehér öves karatés aki nem adta fel. Na, rajta. Elő a ceruzákkal.
2021. ápr. 27. 13:13
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
A balkezesség nem jelent ebben semmit, nekem nagyon sok balkezes művészbarátom van. A probléma tényleg az, hogy magad is elhiszed, hogy nem vagy jó. Ami rossz, ha magadat hasonítod másokhoz. Ne tedd! A rajziskola vagy rajztanfolyam is nagyon jó ötlet, sőt, pusztán a kezed ügyességénének fejlesztésért én még ajánlom a felnőttszínezőket.
2021. ápr. 30. 08:06
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A felnőtt színezők annyira jók! Úgy ki tudnak kapcsolni, és közben egy klassz kép is lesz a végén. Köszi #7, lehet veszek is egyet, olyan rég csináltam (pedig nem vagyok egy nagy rajzos). :)

Ha már itt tartunk, ajánlom a kérdezőnek a számozott színminta alapján való festést (már ha érdekel a festés, és ez nem gagyi, hanem szép tájképek meg ilyenek).

Az alkotás örömét kéne először megélned szerintem, és, ahogy a többiek is elmondták, elhinned, hogy igenis jó vagy. Ne becsüld le magad!

2021. ápr. 30. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!