Melyik lehet ez a könyv (sci-fi)?
Figyelt kérdés
Még gyerekkoromban olvastam, de nem emlékszem se a címére, se a szerzőre. Arról szólt, hogy meghibásodik az űrhajó és az utasok egyetlen esélye a túlélésre az, ha egy-egy sejtjüket kilövik a Föld felé, gondolom abban bízva, hogy majd az alapján később őket klónozni tudják, ha megtalálják. (Tehát ők földönkívüliek.) Ez megtörténik, ők pedig elaltatják magukat, így várva az űrhajó megsemmisülését. Itt a történet megszakad. A Földön folytatódik, elég homályosan emlékszem, de mintha az őskorban játszódna. Egy bika az egyik szereplő, aztán jönnek még állatok, emberek. Találkoznak egymással és a sorsuk egyre jobban összefonódik. Különös érzésük van egymással kapcsolatban és csak nagyon lassan ismerik fel egymást. A könyv végére derül ki, hogy ők az űrhajó utasai és a sejtjeik valamilyen módon beépültek ezeknek a földi lényeknek a testébe. Amikor viszatérnek az emlékeik és felismerik egymást, egyetlen céljuk marad: hazatalálni, vissza a saját bolygójukra. Van köztük egy édesanya, aki a 2 éves kisfiát szeretné viszontlátni otthon. A könyv azzal végződik, hogy valamilyen csillagászati módszerrel bár megtalálják az égbolton a saját bolygójukat és hogy merre kéne elindulni, az is kiderül számukra, hogy a hozzájuk elérkező kép több millió éves, mert ők ennyi időn át lebegtek az űrben. Talán már a bolygójuk sem létezik, de ha létezik is, eltelt több millió év.2021. ápr. 24. 19:55
11/12 A kérdező kommentje:
Könyvtáros vagyok, az a poén, hogy én is így gondolkozom róla. Eleve nekem gyanús, ha egy író túl grafomán. Erre kiderül, hogy ő írta ezt a könyvet, ami még 30 év elteltével is mély nyomot hagyott bennem. Direkt nem pörgettem a végére, mert tervezem újraolvasni, de még most is érzem, 30 évvel később azt a fájdalmat az utolsó lapokon, amikor az édesanya felnéz az égre és rájön, hogy soha nem láthatja viszont a gyermekét.:(
2021. ápr. 24. 23:39
12/12 anonim válasza:
Erre a részre pont nem emlékszem... nálam ott van vége, ahol legyőzték az ottani gonoszt, és érezték, hogy még a Fogoly is segít nekik ehhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!