Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Melyik lehet ez a könyv (sci-fi)?

Melyik lehet ez a könyv (sci-fi)?

Figyelt kérdés
Még gyerekkoromban olvastam, de nem emlékszem se a címére, se a szerzőre. Arról szólt, hogy meghibásodik az űrhajó és az utasok egyetlen esélye a túlélésre az, ha egy-egy sejtjüket kilövik a Föld felé, gondolom abban bízva, hogy majd az alapján később őket klónozni tudják, ha megtalálják. (Tehát ők földönkívüliek.) Ez megtörténik, ők pedig elaltatják magukat, így várva az űrhajó megsemmisülését. Itt a történet megszakad. A Földön folytatódik, elég homályosan emlékszem, de mintha az őskorban játszódna. Egy bika az egyik szereplő, aztán jönnek még állatok, emberek. Találkoznak egymással és a sorsuk egyre jobban összefonódik. Különös érzésük van egymással kapcsolatban és csak nagyon lassan ismerik fel egymást. A könyv végére derül ki, hogy ők az űrhajó utasai és a sejtjeik valamilyen módon beépültek ezeknek a földi lényeknek a testébe. Amikor viszatérnek az emlékeik és felismerik egymást, egyetlen céljuk marad: hazatalálni, vissza a saját bolygójukra. Van köztük egy édesanya, aki a 2 éves kisfiát szeretné viszontlátni otthon. A könyv azzal végződik, hogy valamilyen csillagászati módszerrel bár megtalálják az égbolton a saját bolygójukat és hogy merre kéne elindulni, az is kiderül számukra, hogy a hozzájuk elérkező kép több millió éves, mert ők ennyi időn át lebegtek az űrben. Talán már a bolygójuk sem létezik, de ha létezik is, eltelt több millió év.

2021. ápr. 24. 19:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
48%

Egy kicsit másképp emlékszem erre a történetre, csak a bika a közös.

Lehet, hogy ez egy másik történet.

2021. ápr. 24. 22:21
 2/12 A kérdező kommentje:
Azért a címét megadhatnád. Kb. 30 éve olvastam, szóval sok mindenre már nem emlékszem jól, igazából a bika is csak úgy rémlik, hogy valami nagyobb állat volt.
2021. ápr. 24. 22:23
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy hosszabb Galaktika történet volt (abban a részben nem sok kis novella volt, hanem néhány nagyobb), és nem emlékszem a címére.

Olyanok voltak benne, hogy ők nem emberek voltak, de a sejtek a Földre kerültek, és ember lett belőlük, kivéve a bikát.

Az ókorban voltak.

Volt egy fogoly is, akit a hajón vittek magukkal, de nagy szerepe nem volt.

2021. ápr. 24. 22:28
 4/12 A kérdező kommentje:

Igen, szerintem ez az! Jaj, hogy találhatnám meg? Én úgy emlékszem, önálló kötetben volt, de lehet, hogy a Galaktika is kiadta.

Nekem még rémlik másik állat, talán teknősbéka, de nem vagyok benne biztos. És tényleg, lehet hogy a többi mind ember lett.

2021. ápr. 24. 22:35
 5/12 A kérdező kommentje:
A fogoly így most már rémlik, ha jól emlékszem, vele ellenséges vagy ambivalens volt a viszonyuk?
2021. ápr. 24. 22:36
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Annyit tudni, hogy nem halálra ítélték, így adtak neki is lehetőséget.

A legvégső küzdelemben segített nekik. Még azt se lehet tudni, hogy mi lett belőle.

Amúgy a gugli a barátod!

Avagy... aki keres, talál: [link]

2021. ápr. 24. 22:46
 7/12 A kérdező kommentje:
SZERETLEK!!!
2021. ápr. 24. 22:49
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Azon csodálkozom, hogy egyáltalán emlékszem még erre.

Nem ebben az évezredben olvastam, az tuti.

2021. ápr. 24. 22:51
 9/12 A kérdező kommentje:

Én már rég nem olvasok sci-fit, de ez nagyon megmaradt a gyerekkoromból.

Szerettem ezt a regényt.

Hát ennek most nagyon örülök, bár ebben a pillanatban jöttem rá, hogy képtelen vagyok elolvasni.:( Van egy kislányom, ráadásul most éppen lázas.

2021. ápr. 24. 22:56
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Lőrincz L. László egész jókat írt, bár sokan lehúzzák, hogy középszerű...

de az ember nem csak remekműveket olvas szívesen.

Néha kell ilyen kikapcsolódás is.

2021. ápr. 24. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!