Mi a véleményetek a kórusokról?
Lehet furán hangzik a kérdés, de családdal pont arról beszélgettünk, hogy régen elég nagy dolognak számított ha kórustag volt valaki, sok fellépés volt és voltak külföldi utak is - legalábbis ahova mi jártunk általános iskola, mindig benevezett nemzetközi kórus versenyekre és így utazhattunk - például nővérem így jutott el Japánba, apukám Finnországba, én Macedóniába.
A mi időnkben emlékszem még komoly meghallgatások voltak és nehéz volt a bejutás a kórusba, bár lehet nálunk azért volt ilyen nagy hangsúly a dolgon mert művészeti általános voltunk. Viszont mára már mintha kikopott volna ez a dolog a köztudatból és szinte alig tudok olyan emberről (legyen gyerek, vagy felnőtt) akik kórusosok lennének.
Kíváncsi vagyok nektek mi a véleményetek a dologról. Esetleg ti voltatok régen tagjai bármely kórusnak? :)
Szia! Most vagyok kórustag a Magyar Rádió Gyermekkórusában. Sajnos a vírus előtt is keveset utaztunk, és a vírus pont keresztbe tett egy két hetes kínai turnénak.
Azt kell hogy mondjam, hogy nekem rengeteget ad, és adott a közös éneklés, előre félek attól, hogy üres lesz enélkül az életem jövőre, amikor már nem leszek kórustag.
Sajnos kezd kikopni a dolog, mert a show többet ér a mai közönség nagy részének, mint a valódi művészet.
Ha bármi érdekel még ezzel kapcsolatban, nagyon szívesen megválaszolom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!