Filmeket, filmművészeteket kedvelők véleményét kérdezem, hogy szerintetek miért ennyire gyenge, rossz a magyar filmekben a beszéd, ahogy beszélnek, a stílus, a hang, a mondatok? Miért ilyen életszerűtlen, művészieskedő?
Figyelt kérdés
Szeretném kérni, hogy ne menjen át a kérdésem nemzetieskedésbe. Nem a magyarokat akarom gyalázni, vagy leszólni. De tényleg én sok ország filmművészetét szeretem, de akár egy cseh, egy szlovák sokkal jobb tud lenni, hogy az angolokról ne is szóljak.
A kérdés úgy jött fel, hogy megnéztem ma egy magyar filmet, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre. A legjobb jóindulattal és jószándékkal áltam neki de sajnos ebben is ez van.
2021. jan. 12. 17:20
1/14 anonim válasza:
Van az a mondás,hogy a magyar színészek csak 1 szerepet tudnak eljátszani:azt hogy színészek.
Félelmetes sznobság torzította el a magyar színészképzés értékrendszerét.
2/14 anonim válasza:
Ripacskodni tudnak csak, tisztelet a ritka kivételnek. Komolytalanok, hiteltelenek. Hogy miért? Talán beragadtak a régi dilettáns oktatás mocsarába. Ezek reklámszínészek nem filmszínészek.
3/14 anonim válasza:
Az igazi SZÍNÉSZEK tudnak és mindig is el tudtak játszani egy szerepet. Mégpedig hihetően. Ezek a mai tacskók már nem képesek rá. Egyébként a beszéd attól függ, milyen műfajú filmről beszélsz. Drámáról? Történelmi filmről? Kosztümösről? Modernről? Vígjátékról, vagy krimiről? Mindegyikhez más és más beszédstílus illik.
4/14 A kérdező kommentje:
3-as, nyilvánvaló. De sajnos kivétel nélkül mindegyikre az általad felsoroltakból ez a természetellenes, hiteltelen mondás, a nagyon mű, nagyon nem természetes beszéd a jellemző. Abban igazad van, hogy régebbről azért találni olyan filmet, amiben még "normálisan" beszéltek, pl Valahol Európában, vagy a Tanu, de amúgy a mostanában készült filmek szinte kivétel nélkül, mindegy milyen műfaj sajnos nem ez a jellemző.
2021. jan. 12. 19:43
5/14 anonim válasza:
a barátokköztnek ilyen tré a hangja...a magyar sorozatokat is újrakéne szinkronizálni-a magyar szinkronhang viszont világviszonylatban verhetetlen!
6/14 anonim válasza:
elsietik elhadarják nem teszik "magukévá" a darabot stimt ez igaz!
8/14 A kérdező kommentje:
5ös! Ezen én is gondolkoztam! Ha szinkronban tudnak természetesen beszélni, tudnak jók lenni, akkor filmeken miért nem? Én sem értem ezt.
2021. jan. 12. 21:07
9/14 anonim válasza:
Egyrészt azért, mert rossz a magyar hangtechnikai háttér, másrészt mert már nincs Montágh Imre!
10/14 anonim válasza:
jaja igaz-de biztos van más beszédoktató ki ilyen jó-a 30as évektől a 70es évek végéig nem volt probléma amagyar filmmel-utána egyszerűen elromlott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!