Filmeket, filmművészeteket kedvelők véleményét kérdezem, hogy szerintetek miért ennyire gyenge, rossz a magyar filmekben a beszéd, ahogy beszélnek, a stílus, a hang, a mondatok? Miért ilyen életszerűtlen, művészieskedő?
Szeretném kérni, hogy ne menjen át a kérdésem nemzetieskedésbe. Nem a magyarokat akarom gyalázni, vagy leszólni. De tényleg én sok ország filmművészetét szeretem, de akár egy cseh, egy szlovák sokkal jobb tud lenni, hogy az angolokról ne is szóljak.
A kérdés úgy jött fel, hogy megnéztem ma egy magyar filmet, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre. A legjobb jóindulattal és jószándékkal áltam neki de sajnos ebben is ez van.
A filmszínészet külön szakma (lenne), nagyon nem ugyanaz, mint a színpad. A filmszínésznek tudnia kell alkalmazkodnia ahhoz, hogy "mekkorában látszik", más gesztusok és másképp működnek vásznon.
Ugyanez érvényes a beszédre is. A "mesterkélt" beszéd sztem a színpadról jön, ahol a nézőtér leghátsó sorában is hallani kell a színészt.
Az is ok lehet, hogy sok esetben egy béna forgatókönyv rossz dialógusait kellene jól eljátszaniuk, ami lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!