Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Filmeket, filmművészeteket...

Filmeket, filmművészeteket kedvelők véleményét kérdezem, hogy szerintetek miért ennyire gyenge, rossz a magyar filmekben a beszéd, ahogy beszélnek, a stílus, a hang, a mondatok? Miért ilyen életszerűtlen, művészieskedő?

Figyelt kérdés

Szeretném kérni, hogy ne menjen át a kérdésem nemzetieskedésbe. Nem a magyarokat akarom gyalázni, vagy leszólni. De tényleg én sok ország filmművészetét szeretem, de akár egy cseh, egy szlovák sokkal jobb tud lenni, hogy az angolokról ne is szóljak.

A kérdés úgy jött fel, hogy megnéztem ma egy magyar filmet, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre. A legjobb jóindulattal és jószándékkal áltam neki de sajnos ebben is ez van.

2021. jan. 12. 17:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
ja és a régi filmek mellett az t is két hét alatt dobták össze mégis JÓLsikerült
2021. jan. 15. 17:40
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Mert hülyének nézik a közönséget, azt gondolják, hogy az olcsó ripacskodás könnyen eladható. Kameralázuk van, be vannak feszülve, magukat mutogatják nem az eljátszandó karaktert. Nincs bennük alázat se a szerep felé se a művészet felé. Ócsóak!
2021. jan. 16. 09:52
 13/14 anonim ***** válasza:
nézem az M5-ön és duna/word ön lévő magyar fekete fehér filmeket hihetetlen csodák voltak-a maiakhoz képest és nem az mondatja belőlem h a boldog békeidők 30éves vagyok.....így érzem így látom így gondolom
2021. jan. 16. 13:50
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

A filmszínészet külön szakma (lenne), nagyon nem ugyanaz, mint a színpad. A filmszínésznek tudnia kell alkalmazkodnia ahhoz, hogy "mekkorában látszik", más gesztusok és másképp működnek vásznon.

Ugyanez érvényes a beszédre is. A "mesterkélt" beszéd sztem a színpadról jön, ahol a nézőtér leghátsó sorában is hallani kell a színészt.

Az is ok lehet, hogy sok esetben egy béna forgatókönyv rossz dialógusait kellene jól eljátszaniuk, ami lehetetlen.

2021. jún. 9. 07:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!