Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Ha engem firkáláson kapnak...

Graffaboy kérdése:

Ha engem firkáláson kapnak akkor mit kaphatok érte? Pl egy vonat wc-ben.

Figyelt kérdés

Túrom és túrom a netet de nem találok egy konkrét kimondott megoldást.

Igen tudom hogy a kárt pénz alapon mérik.

#graffiti #tag #vonat #filc #firka #Vonat taggelés
2021. márc. 17. 12:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Rongálás - erre keress rá.
2021. márc. 17. 12:03
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
2021. márc. 17. 12:04
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

"A rongálás vétségének büntetése, rongálás súlyosabban minősülő esetei

Székely Ügyvédi Iroda tapasztalatai alapján rongálás vétsége esetén a Bíróság általában pénzbüntetést vagy próbára bocsátást alkalmaz, nem kizárt a közérdekű munka büntetés sem.

A törvény a szabálysértési értékhatárt 50.000 Ft-ot meg nem haladó kárt okozó rongálást falfirka elhelyezésével vagy bűnszövetségben történő elkövetés esetén a rongálás bűncselekményének alapesete körébe vonja.

A törvény értelmezésében falfirkának tekintendő a festékszóróval, filctollal vagy bármilyen más felületképző anyaggal létrehozott képi, grafikus vagy szöveges felületbevonat."

[link]

2021. márc. 17. 12:05
 4/11 anonim ***** válasza:
92%

És gondolom még tisztára is kell nyalnod a budit.

(Ugye tudod, hogy ez nem művészet?)

2021. márc. 17. 12:26
 5/11 anonim ***** válasza:
92%
Sosem értettem Srácok hogy azt a leledző tehetséget miért nem valami "építőre"használjátok-ott vannak a tűzfalak s aluljárok....eseleg a hungária körúton a könyves sarkéán nézzétek az ovoda oldalát:régi de értéket tettek oda érdekes és aranyos:nem valami ocsmány barbárság....ha építeni lehet:miért romboltok?!?ősibb erő mint a Jóság?!?
2021. márc. 17. 15:44
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
régi vonatmegállók mögött falakat elhagyott barakkokat lehetne normális művészettel dekoltálni
2021. márc. 17. 15:46
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
és akkor akár a vonatról is lehetne "ingyen művészet"kinek se pénze se ideje
2021. márc. 17. 15:46
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

5: én se értettem soha az esztelen firkálást.... Ami olyan állati szintű dolog, mint hogy a macska a vizeletével megjelöli a revierjét.....

Se művészi értéke, se nem szép - csak rombolás. :(

2021. márc. 17. 15:47
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
nem:igazából művészet a megmunkált és igényes.csak én nem értem.....
2021. márc. 17. 16:03
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkinek annyi van, amennyi adatik. És abból próbál sikert kovácsolni. Nagyjából addig tart a sikere, míg utána ránéz a kész "műre". Később már csak a megszokás...

Soha senki nem mondta neki, mikor hová és mit. Magától honnan tudná? Pont ezért haszontalan a korlátozás a helyes mederbe terelés helyett. Na persze az utóbbi időigényes és fárasztó...

2021. márc. 17. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!