Ha engem firkáláson kapnak akkor mit kaphatok érte? Pl egy vonat wc-ben.
Túrom és túrom a netet de nem találok egy konkrét kimondott megoldást.
Igen tudom hogy a kárt pénz alapon mérik.
"A rongálás vétségének büntetése, rongálás súlyosabban minősülő esetei
Székely Ügyvédi Iroda tapasztalatai alapján rongálás vétsége esetén a Bíróság általában pénzbüntetést vagy próbára bocsátást alkalmaz, nem kizárt a közérdekű munka büntetés sem.
A törvény a szabálysértési értékhatárt 50.000 Ft-ot meg nem haladó kárt okozó rongálást falfirka elhelyezésével vagy bűnszövetségben történő elkövetés esetén a rongálás bűncselekményének alapesete körébe vonja.
A törvény értelmezésében falfirkának tekintendő a festékszóróval, filctollal vagy bármilyen más felületképző anyaggal létrehozott képi, grafikus vagy szöveges felületbevonat."
És gondolom még tisztára is kell nyalnod a budit.
(Ugye tudod, hogy ez nem művészet?)
5: én se értettem soha az esztelen firkálást.... Ami olyan állati szintű dolog, mint hogy a macska a vizeletével megjelöli a revierjét.....
Se művészi értéke, se nem szép - csak rombolás. :(
Mindenkinek annyi van, amennyi adatik. És abból próbál sikert kovácsolni. Nagyjából addig tart a sikere, míg utána ránéz a kész "műre". Később már csak a megszokás...
Soha senki nem mondta neki, mikor hová és mit. Magától honnan tudná? Pont ezért haszontalan a korlátozás a helyes mederbe terelés helyett. Na persze az utóbbi időigényes és fárasztó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!