E271828182845904523536028747 kérdése:
Mit jelent a könnyűzenében a kettő négy?
Figyelt kérdés
#2-4
2021. jan. 13. 19:11
1/6 A kérdező kommentje:
Az interneten egy DOROTHY nevű felhasználó „Amikor a kettő-négy” c. dalt közölt. Részlet a dal szövegéből: „Tudom ez rólam szól / Érzem bennem él / És mindent kikapcsol / Amikor a kettő-négy”
2021. jan. 13. 19:19
2/6 anonim válasza:
Kicsit tanultam dobolni. Amikor egy ütem ( taktus) 4/4- ből áll, a lábdobot az 1-en és a 3-on kellett megszólaltatni ( hangsúlytalan), a pergő dobot meg a 2-n és a 4-en ( hangsúlyos). Azaz a lábdob és a pergő felváltva szólalt meg. Puf-paff-puf-paff, stb végig így. Ez egy alap ritmusképlet. Gondolom más hangszereknék is használatos. Lényegében egy egyszerű, stabil, masszív ritmus. Minden zenei stílusban alkalmazzák, rock, pop, diszkó, tánczenék, stb.
4/6 anonim válasza:
valamelyik fél vezet 4:2-re esetleg?!?
5/6 A kérdező kommentje:
Értem a dolog technikáját, köszönöm, ugyanakkor valaki azt mondta, hogy a 2-4-nek van metaforikus jelentése is.
2021. jan. 19. 22:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!