Női színész nem játszhat el férfi szereplőt, igaz?
Figyelt kérdés
Színházban.
A Padlásban a Kölyök persze ritka kivétel (bár a CD kijöveteléig nem volt egyértelmű utalás a nemére, de Pápai Erika játszotta)
(Ha valaki esetleg azon tűnődne, igen, én vagyok az a személy, aki sorra írja ki a színházas kérdéseket)
Előre is köszi a válaszokat! :)
2020. dec. 7. 15:21
1/4 anonim válasza:
Miért ne? Ott van pl. Japánban a Takarazuka Revü, ahol minden szerepet nők játszanak, a férfi karaktereket is.
2/4 anonim válasza:
nem törvényszerű, hogy nő nem játszhat férfi szerepet. hilary swank női föszereplőként oscar és golden globe dijat is nyert, igaz egy transznemű férfit alakított. a film címe: a fiúk nem sírnak, vagy valami ilyesmi.
3/4 Metionin válasza:
De eljátszhat. Főleg ha kicsi a társulat és ha az adott szerepre nincs megfelelő férfi. Pl. a Macskákban a csak táncos szerepeknél több produkcióban voltak nők a fiatal fiú macskák is. Vagy a Légy jó mindhaláligban is láttam az osztályban több lányt akik fiú diákokat alakítottak. A nagy színházak persze válogathatnak és castingolnak maguknak megfelelő férfit de egy kisebb csapatnál ez nem mindig lehetséges, főleg ha a szerephez előírt testalkat és balett tudás is kell.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2020. dec. 7. 22:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!