Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mi a véleményed Coelhoról?

Mi a véleményed Coelhoról?

Figyelt kérdés
Én speciel sikítófrászt kapok tőle, de érdekelne, az oldal felhasználói hogy látják.
2010. aug. 10. 15:44
 1/10 anonim ***** válasza:
52%

Volt nemrég egy hasonló kérdés Coelho-ról.

Én sem szeretem, szerintem tök általános dolgokat ír le, olyanokat, amit mindenki tud, mindenki érez, csak aki nem tudja magától megfogalmazni, az ettől "esik hanyatt". (Bocsi a rajongóktól.) Fiatal lányoknak szerintem tök jó, akik romantikusak, és érzelmesek, és nincs jobb dolguk, mint az olvasás. (És esetleg a szőke herceg várása.)

Szerintem sok jó író van, akik tényleg hasznos, értékes gondolatokat közvetítenek... Amiket "meg is kell rágni".

2010. aug. 10. 15:52
 2/10 anonim válasza:
89%
Én is olvastam és nekem is az a véleményem mint az előző válaszolónak
2010. aug. 10. 15:54
 3/10 anonim ***** válasza:
51%
picikét túl van sztárolva. kellemes olvasmány, ha nem akarod túlterhelni az agyad de semmi több. Tényleg bocs a rajongóktól.
2010. aug. 10. 15:57
 4/10 anonim ***** válasza:
51%

Egyetértek veled. Rettenetes.

Az Alkimista valami borzalom, hatalmas csalódás volt, mivel úgy van reklámozva, mint valami átütő erejű filozófiai csoda, a "Kis herceg" spanyol kiadása, ehhez képest egy művészieskedő nulla a regény, sekélyes közhelyekkel.

De ez csak az én véleményem.

2010. aug. 10. 15:59
 5/10 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem szörnyű, én nem értek egyet egyáltalán a mondandóival, néhány mondata még fel is tud idegesíteni.De mondjuk a történeteit szeretem, olvasgatni jó...
2010. aug. 10. 16:02
 6/10 A kérdező kommentje:
3 Coelho-regényt olvastam (így nem mondhatja senki, hogy nem adtam neki esélyt), de mintha egy női magazin ezotéria-életvezetés rovatát olvasnám..
2010. aug. 10. 16:05
 7/10 anonim ***** válasza:
70%
én nem mertem olvasni, mert olyan népszerű, aztán elolvastam a Zarándoklatot, és más lettem, amikor letettem, mint aki voltam, mikor felvettem. Imádtam, alig tudtam letenni, saját (más) élményeimre ismertem. Akkora élmény volt, mint a Száz év magány" A Zahirt olvastam még, néhány rész folyton az agyamban él.A távoli jelenetek. Mint a zahír.
2010. aug. 10. 16:51
 8/10 anonim ***** válasza:
61%

Én szeretem a könyveit. Van benne szerelem, erotika, spiritualitás, és sok sok filozófia. Ha nem vagy az amolyan tipikusan elmélkedős fajta, akkor valószínűleg nem fog bejönni.

Talán picit tényleg túl van sztárolva, de szerintem ennyi belefér. A könyvei érdekesek, letehetetlenek, könnyen emészthetőek. Átjön a mondanivaló anélkül is, hogy három hétig kellene gondolkodnod a mondatok jelentésén, rejtett tartalmán.

Az Alkimista pedig szerintem egy nagyszerű könyv. Igaz, alapvetően a történet mondhatni nulla, de a mondanivalója nekem már nem egyszer segített. Persze nem mond ő nagy dolgokat, valóban csak olyanokat, amiket akárki tudhat, de ha nemcsak elolvasod a könyveit, hanem meg is éled őket, akkor szerintem egy fantaztikus élményben lesz részed. :)

Bocsi, talán kicsit túlmagasztalom, de tényleg nagyon szeretem az írásait. :)

2010. aug. 10. 17:13
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem is túlsztárolják, ahogy előttem fogalmaztak. Egyszer jó elolvasni egy-egy könyvát, de még egyszer már nem azt választanám.
2010. aug. 10. 17:35
 10/10 anonim ***** válasza:
48%

Én szeretem, már akkor is szerettem, amikor nem volt még ennyire felkapott.

Lehet, hogy nem ír semmi extrát, énis úgy érzem, hogy olyanokat ír, amiket az ember amúgyis tud, csak nem szoktuk megfogalmazni.

Viszont szerintem szívből ír, és én érzem ezt az öszes írásán. Büszke arra amit csinál, akkor is ezt csinálná, ha nem lenne bestseller író.

Amúgy nem kell szeretni, ez mindenkinek szíve joga...

2010. aug. 11. 18:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!