Egy ember hogy ír a legjobban? Billentyűzeten, telefonon, vagy kézzel (tollal)?
A legjobban mit jelent?
Én billentyűzeten írok a leggyorsabban, mert tanultam tíz ujjas gépírást.
Telefon nekem túl kicsi.
Kézzel lassabb, mint billentyűzeten, de van, amit úgy jobban esik megírni. Máshogy jönnek a gondolatok. Pl. naplót csak kézzel írnék.
Folyamatosabb, nincs javítás, nincs átírás, plusz gondolat beszúrás.
Ha arra gondolsz, hogy kevesebb elírás, akkor röhej, de nekem billentyűzeten. Valami oknál fogva, ha kézzel írok, felcserélek betűket. P-b, a-e, s-k, nem tudom, hogy miért. Viszont nagyon szeretek kézzel írni, engem nyugtat.
Telefonon utálok írni, még a régi típusú telefonokkal nem volt baj, de az érintőképernyőn sosem azt a betát nyomom, amit szeretnék, és a telefon gyakran önmagától beír szavakat, pedig ez a funckió elvileg ki van kapcsolva.
Hát akkor folytatom az értetlenkedők sorát. Mi az, hogy "egy ember"? Most az a kérdés, hogy az átlag ember hogyan tud a 'legjobban' írni?
Az átlag ember (nagyrészt az idősek miatt) nem tud gépelni, így marad a kézzel írás a legmegszokottabb formának. A mostani gyerekek közül már sokan lehetnek, akik szívesebben gépelnek inkább, és kevesebb hibával teszik azt. A huszonévesek között is sokan vannak már, akik hatékonyabbak ha gépelnek, köztük én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!