Teljesen igazad van, Bob Ross és Afremov művei nézhetetetlenek.
---
Ha neked nem tetszik valami, akkor az már rögtön ízléstelen?
Honnan veszed, hogy a m. műv. meg akar felelni a te elvárásaidnak?
"Miért ilyen ízléstelen a modern művészet?"
A hiba BENNED van!
Hát azért ők sem az ízlés csúcsa szerintem. Mondjuk Afremovnak vannak jó képei, de ez a színes foltokkal való telepingálás már kicsit gáz. Ez olyan dolog, hogy kitalálta, mivel lehet egyedi, aztán ezt nyomatja unásig.
Én azért nem mondanám, hogy ízléstelen a modern művészet, mert elég vegyes a kép, vannak azért jó dolgok is. Inkább a modern, vagy még inkább a posztmodern kultúra egészére jellemző egyfajta igénytelenség, ízléstelenség, a mennyiségi szemlélet előtérbe kerülése a minőség rovására.
“Honnan veszed, hogy a m. műv. meg akar felelni a te elvárásaidnak?”
Nem az én elvárásaimnak kell megfelelnie, hanem a jó ízlésnek.
És miért a TE ízlésed jelenti a JÓ ízlést?
Vagy KONKRÉTAN MI AZ, ami szerinted nem felel meg a jó ízlés kritériumának?????
Jackson Pollock gesztusfestészetet művelt.
Ott nem a kép milyensége a fő, hanem az, hogy látod milyen vonalakat húzott, hol fogyott a festék, hol hirtelen, hol lazább mozdulatokkal dolgozott.
Látni minden vonást a képein, szinte látod, hogy hogyan csorgatta a festéket a vászonra.
Egyébként hatalmas méretekben festett.
Minden művész tett le értéket.
Jó, Cy Twombly ő a szememben pont nem xD
Barnett Newman... egyetemen az egyik csoporttársam tartott róla előadást.
Az elején figyeltünk.
Majd az előadása vége nevetésbe fulladt.
Mikor szinte minden képről ami számunkra ugyan olyan volt, más más dolgot magyarázott bele. Ő is velünk nevetett, hogy ez azért mégis nevetséges.
Andres Serrano ról nem sokat tudok, annyit, hogy fotóművész, és az ő munkái valóban ízléstelenek számomra.
Florian Reither szerintem tipikus "polgárpukkasztó" alkotásokat készített. Szerintem ez annyira nem meglepő, sokan próbálkoztak ezzel.
Wes Mills ről ugyan az a véleményem, mint Cy Twombly ról.
Bob Ross szerintem egyáltalán nem tett le semmit az asztalra, annyira semmitmondóan egyformák a képei mint Horváth Tamás számai.
Afremov meg ilyen tipikus mobil háttérkép/ facebook idézet alá való képeket fest.
Ugyan azt tudom elmondani, hogy unalmasan egyformák.
Minden képén vizes a talaj, mindig használ hatásvadász tükröződéseket.
Unalomig ismétli önmagát.
Más az ha van egy festőnek védjegye, egyedi vonásai, de ez nem azt jelenti, hogy ugyan olyan képeket várunk el tőle.
Egyébként ízléstelennek nem mondanám egészen az összes modern művészt. De számomra nem mondanak sokat a képeik. Üresek.
Ahogy látom nem vagy tisztában az "ízléstelen" szó jelentésével!
Az általad említett alkotók müvei legfeljebb nem müvésziek -de ez kifejezeten egyéni dolog, ki mit tart annak -, de ízléstelennek nem nevezném egyiket sem.
Sok "müvész" kifejezetten modoros, azaz egy-két hatást/motívumot használ minden alkotásán, de ez sem ízléstelnség, illetve vannak, akik egyszerüen "iparosok" és nem müvészek (Ross)
Elsőre nagyon tetszett Afremov egy képe. Aztán rákerestem, és láttam, hogy mást se csinál, csak ezt. Ugyanazt gondolom róla, mint Coelhóról: volt egy ötletete, és megírja 48-szor.
Viszont hogy jött ide Afremov? A kérdezp nem említette. Kétlem, hogy csak ő lenne a modern művészet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!