Én úgy gondolom,hogy a graffitizést legalizálni kéne. Vélemények?
Csak egy kis korlátozással.
Kezdőknek,az eddig is legálfala(k)on kéne gyakorolniuk, nem a városban. Pl. Filatorigát(és több nem is létezik:D)
Graffiti továbbra is tilos lenne ablakra és személyjárművekre (bicajok,autók,rollerek),a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Emlékházak, múzeumok, templomok, kertesházak falára, kerítésére és útest asztfaltra szintén tilos.
Legyen egy fake mosolya Magyarországnak!~Ze:D
19. De a te faladon nem lesz semmi, mert kertes házban laksz. Ne ismételd mások érveit,mert az előző válaszaidból ítélve ez magadtól eszedbe se jutna.
"Egy normális letisztult fal az amit látni szeretnék."
Ha karban tartod a házad,láthatsz. Pesten a 8.kerben pl. nem fogsz látni és nem a graffiti miatt,hanem a 17. válaszban leírt okok miatt és ez még csak egy kerület volt,a sokból.
"A graffitiket meg rakják olyan falra ahol ez engedélyezve van."
Elárulom egyetlen egy ilyen hely van....A Filatori gátnál....
Vannak üres sívár, nagyon elhanyagolt helyek, vasúti betonfalak, lepisilt helyek, ahova nagyon jó hogy inkább van egy olyan grafitti ami beborítja az egész falat. Pusztaszabolcson láttam ilyet. Az élet veszélyességi kedvéért már nem annyira tetszik mert félelmében hamarabb Otthagyja a helyszínt és ez meglátszik.
Ez egy szubkultúra. És hiába azok a legsikeresebbek amiket jól átgondolt alkotója. Ezért ezt a műfalyt is csak a képzettség mentheti meg, azaz fizetést csak tervszerű előre közölt művek alkotói várhatnak. A gerilla trollok pedig nem engedik hogy szakmává váljon.
Hagyjad a kérdező segg*ülye... Nem érti hogy a magántulajdont nem kéne engedély nélkül lefújkálni... Azt hiszi valami jót tesz vele...
Emlékszem nálunk a vasútállomás már évtizedek óta ramaty állapotban volt... És végre lett rá pénz és felújjították.
Erre jöttek a kérdezőhöz hasonló taknyos kis kölkök és összegraffitizték az egészet a felújítás után pár nappal. Utána megint lehetett rá pénzt keríteni hogy leszedjék azokat a sza*okat a falról...
Olyan helyen fessetek max ami tényleg nagyon elhagyatott vagy van rá jogi lehetőség egyébként meg a karotokat kéne törni.
25. 👍
26. Nem emlékszem,hogy bármikor is írtam volna,hogy magántulajdonok dolgait engedély nélkül lehet firkálni.(Ne hülyézz másokat,mert tulajdonképpen ezzel a te vélemény nyilvánitásodnak az értéke fog csökkenni.) Ha visszanézed az eddigi kommentjeimet,pontosan leírtam a helyeket ahova lehet és azt is ahova nem.Külön kiemeltem,hogy magántárgyakra a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül tilos.(És már unom,hogy ezt újra meg újra le kell írnom.)
"egyébként meg a karotokat kéne törni." Ömm..Felfogtad azt,amit leírtál?? Eltörnéd valakinek a kezét, mert festett? A 2 éves gyerek is felfirkál a falra...
"Olyan helyen fessetek max ami tényleg nagyon elhagyatott vagy van rá jogi lehetőség" Kösz a beleegyezést.
Kérdező, értsd meg, hogy ami nem a Te tulajdonod, az valaki másé. Nem a tulajdonod a társasház fala (hanem a társasház résztulajdonosaié), nem a te tulajdonod a vasúti kocsi (hanem a MÁV-é), nem a te tulajdonod a kerítés (hanem az ingatlan tulajdonosáé), nem a Te tulajdonod az alagút fala sem (hanem az önkormányzaté vagy az államé).
Miért akarsz más tulajdonán alakítani?
Menj el dolgozni, vegyél magadnak, amit tudsz, aztán azt fesd össze! A többi embert és a többi ember tulajdonát pedig hagyd békén!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!