Lehet értékes ez a kép?
Szerintetek? Érhet valamit vagy csak lom? Komolyabb összegre gondolok és nem szépség hanem művészi érték alapján.
Hát, nem tudom. Beírtam a gugliba a festő nevét, az égvilágon nem adott ki semmi használhatót.
Meg nekem első blikkre nem is nagyon néz ki olyan milliókat érő festménynek.
De inkább valami ehhez értő személlyel kéne egyeztetni szerintem.
Szerintem jó kép, bár tény, hogy nem sokat ér
Engem a Notre Dame-i toronyőr Esmeraldájára emlékeztet a hölgy.
Ez a kép egy hányás, úgy ahogy van. Fizikai fájdalmat érzek mikor belépek a lakásba és meglátom. 10 éve könyörgök muternak, hogy tüntessük el a padlásra, de nem hajlandó. Azt mondta, ha jó pénzért el tudom adni akkor hajlandó leszedni a falról, de amúgy marad. Szóval csak reménykedtem:)
Én se találtam semmit a neten a festőről. Viszont attól még lehet, hogy művészkörökben ismerik. Na mindegy majd próbálkozok egy galériánál hátha.
mellesleg nem kell, hogy szép legyen ahhoz hogy sokat érjen. Pl ott a Mona Lisa, szegény nő olyan ronda mégis milliókat ér a kép.:)
Egyet értek Veled. Megnyugodtam, mert tartottam tőle, hogy megbántódsz a kép leértékelésén, ami tényleg abszolút dilettáns munka. Anyukádat nyilván emlékek fűzik hozzá.
Megoldásra azért van néhány tippem.
1. Ne nézz rá!
2. Ha majd megöröklöd, tedd föl a padlásra!
3. Tedd fel néhány aukciós oldalra. Vigyázz, mert ha kis összeggel indítod a licitet, nagy valószínűséggel az is marad az ára, aligha fognak tülekedni a remekműért. És akkor azon az áron oda kell adnod. Talán tisztázhatnád anyukáddal, hogy szerinte mekkora összeg a jó ár.
Több aukciós lehetőség is van, mint az ingyenakucio.hu, a keresővel rátalálsz néhányra, ahol elég csak regisztrálni, nincs feltöltési díj és számlaszámot sem kérnek, mint a Vaterán. Elég regisztrálnod.
Si8keres üzletet kívánok!
A 2. képen látszik a festő neve, mint azt kisilabizáltuk már közösen valószínű Gól István.
Története, hát nem tudom. Én kicsi koromtól emlékszem rá, hogy meg van nekünk, de hogy honnan azt szüleim se tudják. Valószínű nagyszüleim szerzeménye lehetett anno, de ők meg már nem élnek szóval nem tudom.
"nem szépség hanem művészi érték alapján." remek megfogalmazás.
Emlékezetes számomra, amikor egy esztéta felsorolta, hogy mik adják egy mű értékét. Mindenek előtt, hogy KI festette. A festő értékét növelik a kiállítások, a díjak, hogy van-e múzeumban műve, galériák miképpen viszonyulnak hozzá... hét kritériumot mondott, ezekre emlékszem, és a végén megjegyezte, hogy természetesen jónak kell lennie az alkotásnak. Ez az utolsó helyen állt, és megjegyezte, hogy rengeteg jó, vagy még jobb alkotás van, de ettől azok, ha a felsorolt követelményéknek nem felelnek meg, akkor nem értékesebbek, sőt, nem is értékes. Az biztos, hogy van Goghnai is vannak képei, amelyeket nem szívesen nézegetnék nap mint nap szobámban. Ettől még ugyan olyan értékesek ezek, mint a napraforgós és tájképcsodái.
Itt, sajnos, egyik követelményt sem látom megvalósultnak. Ezzel együtt azt mondom, hogy anyukád a saját otthona falát azzal díszíti, amivel akarja. Te majd a Te ízlésed szerint, a Tiédet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!