Mitől lesz valami művészi, vagy ki mondja meg hogy hol kezdődik a művészet?
Már a gondolat, hogy valami művészi, egy kicsit elfuserált.
"A művészet szót ma általában a fentieknél szűkebb, esztétikai értelemben használjuk. Ennek a szűkebb értelmű fogalomnak azonban nincsen egységes, mindenki által elfogadott meghatározása. A szűkebben vett művészet határai nem tisztázottak, számos emberi termék határesetet jelent, amikor nehéz eldönteni, hogy műalkotásnak tekinthető-e vagy nem. Szócikkünk a szűkebben értelmezett művészet fogalmával foglalkozik.
A művészet általánosan elfogadott meghatározás szerint „a valóság visszatükrözése” a művész látásmódján átszűrve." /forrás: Wikipédia/
Csak azért idéztem, mert én nem tudtam volna ennyire tömören megfogalmazni, ellenben tíz oldalt telegépeltem volna vele.
Amúgy nagyon jó idekeverni például a Dadaisták szemléketmódját, vagyis ők tagadták ezt az egész művészet-dolgot, mégis művészettörténeti korként em lékezünk meg róluk is. Például Marcel Duchamp azért állított ki egy piszoárt ("A forrás"), hogy bebizonyítsa, bármre rá lehet fogni, hogy művészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!