Mi a véleményetek a versemről? Érdemes kiadatni?
Felesleges próbálkozni, mert mindenki (akinek nem inge, ne vegye magára) a régi írokhoz hasonlítja a verseket, figyelembe nem véve, hogy azóta változott a világ, sok dologban különbözik, mint mikor Petőfi, Arany, majd Babits stb. élt.
Ettől függetlenül nekem is elküldhetnéd, szívesen olvasnám :)
#12 vagyok
*írók helyett költőlet akartam írni
"A legtöbb mai Költő a régiekhez hasonlítja magát. Nem véletlen, hisz Ők voltak a legjobbak."
Ez nem igaz. Minden korban, így ma is, a költők legfőbb esztétikai célja, hogy különbözzenek az elődöktől. Az sem igaz, hogy a régiek "jobbak" voltak a "maiaknál". Mások voltak.
"de abban közösen egyetértünk hogy a ma "versként" eladott szutyok rimnélküli "leírás" az nem vers...ezt még egy hozzá nemértő is érti!!!"
Ebben sem értünk egyet. A rím középkori találmány, az ókori költők verseiben még nem voltak rímek. Azok is mai szutykok? De Radnóti eclogái sem rímelnek, és Petőfi is nagyon szerette a szabad verseket (Felfők-ciklus, A helység kalapácsa, Az apostol...), Pilinszky János, Nagy László, Kányádi Sándor úgyszintén.
Hadd kérdezzem már meg, hány kortárs költőt ismersz, és honnan tájékozódsz a mai "szutyok" irodalomról?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!