Hogy énekeljek ki magas hangokat?
Figyelt kérdés
Esetleg tudtok ajánlani gyakorlatokat, hogy erőltetés nélkül sikerüljön?:) Szoprán vagyok.2020. febr. 7. 19:42
1/6 anonim válasza:
Én nem vagyok énekes, de ahogy az osztálytársaimat elszoktam nézni, mikor gyakorolnak, akkor skálázni szoktak.Különféle skálagyakorlatok vannak, amiket szerintem kóruson tanultak közül is ismerhetsz. Például a mendegél a mandarin vagy Mária, Mária, Márta és társai. Illetve a Youtubeon is vannak fent szerintem segítő videók.
2/6 anonim válasza:
Lehet magadban is gyakorolni, de célravezetőbb tanárral. Hány éves vagy? Tanultál már zenét? Meddig?
3/6 anonim válasza:
Ülj le egy zongora elé (szintetizátor, vagy virtuális zongora is megteszi), üss le egy olyan hangot ami magabiztosan megy, majd énekeld is ki. Majd egyel magasabbat üss le, azt is énekeld ki. És így menj egyre feljebb egészen addig, amíg el nem rontod - hamis lesz, elcsuklik, befeszül, stb. Ott állj le és kezd előröl egészen addig, amíg nem lesz tökéletes. Ha sikerül, menj egyel tovább. De ha utána megint nem, ne menj tovább, mindig ott állj le ahol nem sikerült. Ezt addig csináld, míg a kívánt hang nem lesz magabiztos. Ha már így megy, megpróbálhatsz nagyobb hangközöket kiénekelni. De a nagyon magasakkal vigyázz. Van a hangodnak egy fizikai korlátja, lent is és fent is. Ennél tovább ha belefeszülsz se fog menni. És ne is feszülj bele, mert attól hosszútávon berekedsz. Ha úgy érzed, hogy itt a vége, akkor ne erőltesd tovább. Hogy hol van a vége, az mindenkinél más. Ismerek olyan énekest akinek a 4,3 oktáv simán megy (2 hang hiányzik az éjkirálynő áriájához), de olyat is, akinek egy oktáv sincs, így szinte semmit sem tud előadni anélkül, hogy át kéne írnia.
4/6 anonim válasza:
Kiherélés,régen azt csinálták az opera énekesekel.
5/6 A kérdező kommentje:
Már kiskorom óta zenélek több hangszeren tanulok játszani és 6 évig táncoltam is.:) Most kezdtem el magántanárnál tanulni éneket szeptemberben, szóval még nagyon kezdő vagyok bőven van hova fejlődni, de szerencsére nem hamis a hangom.:)
2020. febr. 8. 01:06
6/6 anonim válasza:
A tanárt kérd meg, hogy tanítson meg falzettet énekelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!