Kérhetnék kritikát a rajzaimmal kapcsolatban?
Kíváncsi vagyok mit gondoltok róla, őszintén az ismerőseim véleményét már kikértem, viszont úgy érzem hogy csak azért dícsérik a rajzaimat, mert én csináltam őket és nem akarnak megbántani vagy ilyesmi. Ezért is fordultam a gyakorikérdések felé.
Általában anime és kpop fanartokat csinálok, sajátos stílusban. Egy rajz kb. 6-8 óra szokott lenni.
A rajzaim:
Tudom, hogy még vannak hibáim és van hova fejlődnöm.
19 éves vagyok, ha ez számít valamit.
Köszönöm előre a véleményeket.
#1 Köszönöm :)
#2 Hát, ez is egy vélemény. Úgy, hogy elfogadom.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
ügyes vagy de alkothatnál más műfajban
a képek szépek csak nem tetszik az amit ábrázol, persze biztos meglenne a célközönséged, de az nem én vagyok
Maszatolós, hiányoznak az élek. Figyelj arra hogy legyen éles, tiszta elhatárolódás és finom satírozás, összemosás is benne.
Textúrákat használj, a póló anyaga legyen más mint a haj vagy a bõré.
A textilek esését is tanuld, rajzolj drapériát, használj hozzá fotó referenciát. A textilek vastagságára, eseésére figyelj, a legtöbbet túl vastagra, hús szerûre rajzolod...olyan mintha minden bõrbõl lenne.
A rajzaid hangulatosak, jó színeket használsz. Gyakorolj, megéri 😍
#4 Köszönöm, később tervezek majd más műfajban is alkotni. Vannak is ötleteim, de még nem elég fejlett hozzá a technikám. Nem vagyok profi művész. Még gyakorolnom kell. Gondoltam, hogy itt nem találom meg a célközönségem nem is azért jöttem. Arra voltam kíváncsi, hogy a rajzok esztétikailag rendben vannak-e. Hogy léphessek a következő lépcsőfokra.
#5 Köszönöm a válaszod és a tanácsokat is :). Igen, a ruhákkal én sem vagyok elégedett. Jelenleg most vagyok a "tréning" fázisban. Egy évig gyakoroltam a portré rajzolást, ezután jönnek majd a pózok, elemek (víz,tűz, jég stb.), és a háttér. Köszönöm a bíztazó szavakat ^^
Nekem túl "letisztultak", túl maszatosak. Hiányzik belőle a játékosság. Illetve az arcok túl egyformák, az orrok, a szemek, a szájak, az arcformák... Tessék keményebb vonású férfiakat is rajzolni, ne csak ezeket a pisze orrúakat. :) Illetve a színekkel, árnyalatokkal többet játszani.
Amúgy csinosak a rajzaid, a catboyos redraw tetszik a legjobban, illetve a legelső kép. Egy ilyen stílusban rajzolt otome játékot szerintem le is töltenék a telefonomra. ;)
Gyakorolj még sokat és ami még fontosabb: lépj ki a kényelmesből, rajzolj más dolgokat is, más stílusban.
# 7 Köszönöm. (bocsi a kései válaszért)
Általában ázsiai férfiakat szoktam rajzolni és hát náluk nem valami jellemző a durva arcvonás. De rendben, megfogadom a tanácsot és elkezdek foglalkozni a nyugati arcvonásokkal is:)
Otome játékok... Az egyik nagy álmom az, hogy ilyen stílusú játékokhoz tervezzek karaktereket. Jó érzéssel tölt el, hogy felhoztad ╥﹏╥
Az ázsiai férfiak között is van diverzitás.
Egyrészt az életkor, másrészt a nagy mértékű plasztikai sebészet, harmadrészt a smink (igen, srácokon is) miatt az előadóművészek, énekesek és egyéb popsztárok tényleg ennyire babaarcúak, de az utca embere azért jóval változatosabb.
Persze rajzolj azt amit szeretnél, csak tudd, hogy ez nem feltétlen 100% valóság.
Gyakorlásképp válassz 4-5 ázsiai férfit innen, és kövesd az arcformát, bőrszínt, textúrákat.
Köszönöm a segítséget.
Esetleg nem tudod, hogyan lenne érdemes elkezdeni a háttérgyakorlást? Elég tanácstalan vagyok, hiába nézek róla videókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!