A mai tömegbirkának nincs már igénye a szép, igényes, elgondolkodtató dolgokra, csak a szarra. A megélhetési művészek pedig ennélfogva szart fognak gyártani.
Kereslet-kínálat törvénye.
Az ocsmány szó nehezen értelmezhető, na meg a modern művészet kifejezés is :)
Szerintem pl. ez a 2014-es kép nem ocsmány. Szerinted?
Ha észrevetted, a hazugság, vagyis inkább a megtévesztés korában élünk. Még a háborúk is a nagy megtévesztés-meccs részei, és a gyógyászat is az egészségiparnak engedve torzult. Miért pont a művészet lenne kivétel?
A művészetek is kamuznak, csak azokba legalább nem hal bele senki.
Az első néhány ocsmány kunszt után (ami még valóban kunszt volt, főleg a bátor fricska miatt, amivel meghökkentette a világot, nekem Duchamp meg Warhol ilyen, meg még azért többen is) gondolhatod hányan gondolták, hogy ó, ilyet én is tudok, ha a hülye közönség beveszi, akkor nosza, gyártsunk sokat! Nem merik elhinni, hogy értékes? Próbáljuk akkor kapásból mocsok drágán!
De egyébként is tök uncsi lenne az egész, ha kizárólag hiperrealista, esztétikus látványok jellemeznék a művészeteket. Nekem tetszenek például Jackson Pollock képei, csak éppen milliószorosan túlárazottak, hülye aki ennyit áldoz rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!