Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Külföldi vezetéknevek adhatók...

Külföldi vezetéknevek adhatók Magyarországon keresztnévként?

Figyelt kérdés

Párom 6. hónapban jár, és megegyeztünk, hogy a közös példaképünkről akarjuk elnevezni a kicsit. Nem tudom adhatunk -e neki külföldi vezetéknevet keresztnévként.

Illetve nem tudjátok lehet adni névként aztat, hogy bajnok?

Környéken több srácot is hívnak így ha lehet ez lenne a harmadik neve.

2019. júl. 5. 02:32
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
89%

Nem biztos, hogy megadják és az átfutási idő több hónap lehet. Ha ki akartok szúrni a gyerekkel, azt a meglévő nevek közül választva is megtehetitek.

Mindig azt javasolom az ilyen "egyedi" szülőknek, hogy képzeljék el, milyen lenne, ha maguk élnének a gyereknek választott névvel. Hogy becéznék az iskolában, milyen lenne bemutatkozni vele az állásinterjún, új munkahelyen. Milyennek képzelnék azok, akik még nem ismerik, csak a nevét hallják. Ha komoly a kérdés, ezt gondoljátok át.

Egyébként a Tyson jó hangzású, a kutyámmak simán adnám. De a gyerekből egyszer felnőtt ember lesz, akinek életében többszázszor kell eldöntenie, hogy Tájszonként vagy Bajnokként kevésbé ciki bemutatkozni.

2019. júl. 5. 09:11
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom Mike Tyson... Mike magyarul Miklós, adjátok azt neki. A Kovács Miklós Bajnok még egész vállalható, és ha nagyobb lesz, elmesélhetitek neki, hogy kiről kapta a nevét.

(De a Mike név is anyakönyvezhető egyébként, fonetikusan ejtve és nem Májkként.)

2019. júl. 5. 09:18
 13/21 anonim válasza:
Nagyon unatkozol
2019. júl. 5. 09:29
 14/21 anonim ***** válasza:

Adjátok a magyar megfelelőjét és becézzétek a külföldin.

Nekem van Péter ismerősöm 2 is

Egyik "Pjotr"

Másik " Pier"

Így oldották meg a szülők

2019. júl. 5. 10:25
 15/21 anonim ***** válasza:
29%
Akkor már inkább angolul, hogy Tyson, magyarul leírva elég hülyén néz ki.
2019. júl. 5. 14:58
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
16-os, Magyarországon nem lehet angolul anyakönyvezni. Vagy fonetkusan (ha engedélyezték), vagy sehogy.
2019. júl. 5. 15:22
 17/21 anonim ***** válasza:

Ühüm, én Hawn vagyok.

De én tényleg, mert így születtem

2019. júl. 5. 19:57
 18/21 anonim ***** válasza:
17: vannak kivételek. Pl ha az egyik szülő külföldi.
2019. júl. 5. 20:00
 19/21 anonim ***** válasza:
Ha külföldön szülöd meg, akkor szerintem be tudják ottani írásmóddal jegyezni.
2019. júl. 7. 00:03
 20/21 anonim ***** válasza:
*v párod külföldön szüli
2019. júl. 7. 00:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!