Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Érdemes hazatérni magyarország...

Érdemes hazatérni magyarországra 10 év külföldön élés után?

Figyelt kérdés
10 évet éltem külföldön, de hazahúz a szívem, megtanultam 3 nyelvet a magyaron kívül, de kicsit bizonytalan vagyok az otthoni helyzettel, mert nagyon különbözőek a vélemények az otthoni helyzet iránt.Kell nyelvvizsga egy szállodai recepciósnak például? Mennyi a netto minimálbér most?

2019. jún. 21. 18:00
 1/10 anonim válasza:
96%
Ha van eszed nem jössz haza. Nettó minimálbér most ? Kb 120 körül. Egy szobát ki tudsz belőle bérelni, abban a KISVÁROSBAN ahol lakom. A többi elmegy karjára rezsire. És félre nem fogsz belőle tenni az tuti. De ha erre vágysz, gyere. 😁
2019. jún. 21. 18:05
 2/10 Mihago ***** válasza:
100%
Ha hazahúz a szíved, menj el kardiológushoz. Haza akarsz menni a sógorom-komám világba, a végtelen bürokráciába, a megalázóan alacsony fizetésekbe, a sok üvöltöző, agresszí
2019. jún. 21. 18:07
 3/10 Mihago ***** válasza:
58%
... v barom közé? Vagy a kóbor cigányfalkák hiányoznak? A gomolygó szmog Pesten? Az állandó patkánykodás, kritizálás, fúrás, feljelentgetés? A mindenható nyugdíjasok? Menjél.
2019. jún. 21. 18:08
 4/10 anonim ***** válasza:
hát ha gondolod. kell hozzá kalandvágy és sok szarság lenyelése, de nyelvvel jól lehet keresni. még akár egy lakást is ki tudnál venni egyedül!
2019. jún. 21. 18:27
 5/10 A kérdező kommentje:
Hát akkor úgy látom nem változott semmi, vagy ha igen, még roszabb lett mint volt.120.E forint? az 350 euró. Gondoltam már talán eléri a 600eurót a minimálbér. De nem hiszem hogy szállodai recepciósként minimálbért adnak....
2019. jún. 21. 18:51
 6/10 anonim ***** válasza:
azért nyelvtudással én kicsit magasabbra céloznék egy recepciós állásnál. céghez mennék kapcsolattartónak vagy tárgyalónak.
2019. jún. 21. 19:06
 7/10 anonim ***** válasza:

"De nem hiszem hogy szállodai recepciósként minimálbért adnak...." - kezdetnek annak orulj, ha talalsz olyan munkat, ahol tisztesseges bejelentenek, es nem a minimalberre, hanem a valosagra. A valosagra, ami lesz max. 200 ezer netto (es akkor tedd ossze a ket kezed, mert jol keresel), persze nem videken, hanem Pesten. Ahol az alberlet meg 100-150 ezer forint. Es akkor enni meg nem ettel egyaltalan, es tan par szamlat kifizettel.

Es ez nem a szallodai recepcios allas eseten. Az ennel kevesebb lesz.

2019. jún. 21. 21:42
 8/10 A kérdező kommentje:
Ok.Amiket itt hallok, azt hiszem majd ha nyugdíjas leszek....😧
2019. jún. 21. 21:47
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha hazahúz a szíved gyere haza nyaralni. Ha megteheted kb. egy hónapot. Beszélgess az emberekkel. Próbálj meg pár ügyet elintézni. Közlekedj a világszínvonalú tömegközlekedésen. Vásárolj alapvető élelmiszereket. Képzeld el, hogy mindezt a magyar minimálbérből kellene fizetned. Garantáltan elmegy a kedved a többitől.
2019. jún. 21. 23:35
 10/10 anonim válasza:

Ha hazahúz a szíved akkor gyere haza!

Tudsz három nyelven beszélni az jó! Én nem tudok ráadásul 8 általánosom van és 230.000ft a kerestem napi 8 óra! Nem kell érettségi meg diploma ha talpraesett vagy!

2019. jún. 25. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!