A házak elé kirakott kiülős kispad mikor volt leginkább kommunikációs forrás? És meddig vehették komolyan?
Figyelt kérdés
2019. máj. 11. 21:20
1/11 anonim válasza:
Most is komolyan veszik faluhelyen, az idősebb korosztály körében nem a Facebook-on terjednek a pletykák.
2/11 A kérdező kommentje:
dehát hogy működhet ez napjainkban, már korábban is az akkori régi öregek ültek ki nemhogy az azóta ráérősek. furán hat
2019. máj. 11. 22:07
3/11 anonim válasza:
Akkor is, most is a nyugdíjasok ülnek ki. Ugyanaz a "célközönség". Van, ami nem változik, illetve csak nagyon lassan.
4/11 anonim válasza:
Én manapság is latok,mikor áthaladok egy-egy falun
5/11 lilla64 válasza:
Ma is kiülnek a nyugdijasok és kitárgyalják a falú gondját-baját.
6/11 anonim válasza:
Azon gondolkodom, hogy én is kiteszek egy padot. A feleségem és két szomszédasszonya órákig trécsel a ház előtt, aztán meg jó esetben arról panaszkodik, hogy fáj a lába. Rossz esetben elmeséli, miről beszélgettek!
7/11 A kérdező kommentje:
legjobban az lep meg hogy még mai napig képes valaki ilyenen gondolkodni. én nagyszülői háznál láttam legutóbb ilyet, falun
2019. máj. 13. 21:26
8/11 Fodor István Ferenc válasza:
Az idősebb korosztály ma is használja, persze, ahol hagyománya volt korábban is. Mindenesetre nekem szimpatikusabb, mint a fecebokon teregetni ki mindenkinek a bugyingóját. Egyébként a korral ezek a taktikák is változnak. Amíg utcai kifolyók voltak, akkor a kútnál pletykáztak. Ma már be van vezetve a víz a házakhoz, kiállnak kétszer hetente órákra a szomszéd faluból jövő csodálatos kenyérre várni. Ami egyébként pontosan ugyanolyan, mint az itteni, de a miénket meg őnáluk várják hasonló okból - a pletyka miatt. Na, ezek a veszélyesebbek, mert ők álcázzák, hogy miért állnak ki, akik kiülnek a padra, azok nyílt kártyákkal játszanak.
9/11 anonim válasza:
"Mindenesetre nekem szimpatikusabb, mint a fecebokon teregetni ki ...."
Nekem is! Teljesen igazad van. A Facebook és társai az utóbbi idők egyik legkárosabb találmányai. Jócskán hozzákárul az átlagos intelligencia szint rohamos csökkenéséhez.
10/11 anonim válasza:
Azért ne gondold, hogy falun még mindig, mindenütt ez a hírtovábbítás útja. Bár lenne. Nálunk pl. már egyáltalán nem ülnek ki, mert kezdődik az Eszmeralda, meg a Szívek... meg a többi hasonló marhaság. Ez az, ami miatt nem ér rá az a korosztály kiülni. Pedig élő figyelőszolgálatnak sem volt utolsó. Biztonsági okokra gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!