Ha Kínáról szeretnék egy könyvet írni, jogdíjat kell fizetnem a forrásokért?
Tudtommal Kína sem fizet jogdíjat semmiért, meg mennek a kalózkiadások zenében, szoftverben ezerrel, szóval nem hiszem.
Tudod olvasni az írásukat?
Értem már mire gondolsz! De lehet, hogy félre értettél, én nem egy az egyben szeretném eladni más írását, hanem az egyes forrásokban található információk alapján írok egy saját alkotást, saját megfogalmazással. De nyilván elkerülhetetlen, hogy mások információját felhasználjam, hiszen pl a kínai konyha legfontosabb érdekességeit nem én találom ki, hanem, (még akkor sem, ha esetleg személyesen megtapasztaltam egy részét Kínában) hanem egy-egy könyvből, youtube videóról, dokumentum filmből, internetes cikkekből tudom. Én azt gondolom ez nem felhasználás, hanem hivatkozás. Így az általam írt könyv (az egész könyv) egyedi jelleget képvisel, és nem egy másolat. És a források egyedi jellegét sem vettem át. De hivatkozni szabad? Mi számít akkor pontosan hivatkozásnak?
De ha ez felhasználás, akkor hogyan lehet, hogy hivatkozni valamire, hogy közben ne használjuk fel???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!