Valóban léteznek az ördögűzések és ha igen, akkor milyen vallás teheti ezt meg?
Olyan nincs, hogy megszáll az ördög...vagy valami. Az emberi elme fura dolgokra képes, a "megszállottak" szimplán valamilyen mentális betegségben szenvednek. Ezen felül, ahogy a vallások terén szinte mindenben, itt is nagyon sok a ferdítés az ördögűzésekkel kapcsolatban (ahogy a Biblia is borzasztóan eltúlzott valóság).
Egyébként ez olyan téma, mint a bűvészet: ha elhiszed, hogy nem létezik varázslat, akkor könnyebben rájöhetsz egy trükk megoldására.
Katolikus egyházban szakképzett ördögűzők vannak, és egyre több papot képeznek ki ördögűzésre. A szertartás előtti elbeszélgetésen pszichiátriai zárójelentést kérnek, illetve a csapat pszichiátere megvizsgálja az alanyt.
Más egyházak is végeznek ördögűzést, de róluk nem tudok.
igen, léteznek ördögűzèsek, a Vatikän engedélyezheti megfelelő vizsgálatok után, ha indokoltnak lätja. Képzett egyhäzi szemèlyek vègezhetik.
Az meg plusz érdekesség, hogy az ördögűző papok közül sokan a saját bevallásuk szerint nem hisznek az ördög általi megszálláaban, vahy az ördög lètezésében.
Na erre varrj gombot... nagyon hiteles, ugye?
A katolikus és az ortodox foglalkozik vele. Én azt gondolom hogy az apostoloknak kívül Isten nem adott hatalmat a papoknak itdoguzrsre de lehet én tudatlan református vagyok és....
Én elhiszem hogy valakit meg tud szállni a gonosz, főleg a mentális betegeket. Hiszek a megszállottság van, kussebb és nagyobb mértékű van. Az is egy jele ha a templomban jön hogy nevess vagy viszket valami és meg kell vakarni nem beszélve a kényszer- karomlo gondolatokrol Isten és a Biblia, Szentek, Angyalok amik jönnek és nem tudod elhessegetni, vagy az extrém esetek amiket a filmekben mutatnak. Nagyon gonosz a Satan hogy képes emberek lelkébe belemenni és akkor vetkezel és nem tudsz üdvözölni. Mert ez a sátán érdeke hogy mindenki a pokolba kerüljön. Szerintem egy pap nem tudja kiűzni az ördögöt mert Istentől nincs rá hatalma és a lelkivilagodat nem ismeri úgy hogy behatoljon. Írtam egy másik válaszban. Az exorcizmust lehetővé kéne tenni hogy mindenki tudja és akkor aki megszállott az egy tiszta pillanatában kiűzni magából az ördögöt, mert vannak tiszta pillanatok. Ha saját magából nem tudja kiűzni akkor egy pap nem fogja tudni
#9: Van, hogy a papnak több alkalomra van szüksége, illetve a megszálló próbálja megfélemlíteni az embert. Van, hogy több alkalomra is szükség van. Volt, hogy a szakszerűtlen ördögűzésbe belehaltak emberek.
Ezt a témát nem lehet elég komolyan venni.
Itt olvashatsz ördögűzésekről. Egyre nagyobb az igény:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!