Magyarországon még egy sokszoros bankrablóból is (szinte) nemzeti hőst csinál az egyéni anyagi érdek (bulvár). Vajon, akkor min csodálkozzunk egyéb vonatkozásokban?
Figyelt kérdés
Mi az az elfogadható és méltányolható indok, érv, körülmény, ami indokolhatja, v. legalább is olyan nagy mértékben enyhítheti a bűnsorozatát, hogy "pozitív celeb"-ként funkcionál?2019. ápr. 12. 06:47
1/10 Balogh Bence 2019 válasza:
Nem tudom pontosan mire gondolsz, de pl.:
- kényszerből rabolt
- gonoszoktól rabolt
- jó célra fordította a pénzt
- megváltozott, már jó példát mutat
- figyelembe véve a kontextust, túlnőve önmagán jelképévé vált valaminek
2/10 anonim válasza:
Robin Hoodtól Cartouche-on keresztül Rózsa Sándorig elég sok példa van ilyesmire.
3/10 anonim válasza:
Így van ez a világon mindenhol.
Másrészt való igaz, hogy még egy bankrablónak is vannak jó tulajdonságai.
4/10 A kérdező kommentje:
Úgy látszik, én kimaradhattam valamiből - mert pl. ez a "kényszerből rabolt" és a "gonoszoktól rabolt" - nálam "nem áll meg" hogy így mondjam. Robin Hoodhoz és Rózsa Sándorhoz hasonlítani is erős túlzás. Teljesen véletlenül nem A. A. a monogramod?
2019. ápr. 12. 14:19
5/10 A kérdező kommentje:
...ja. és ez a : neki is lehetnek jó tulajdonságai....na, most képzeld el, hogy valakinek csak rossz tulajdonságai lennének.....még csak véletlenül is kellene, hogy legyen néhány jó is, akármilyen gonosz is az illető....
2019. ápr. 12. 14:22
6/10 A kérdező kommentje:
A narkós is kényszer hatására cselekszik - a saját kényszerei kényszerítik....ezért feloldozandó?
2019. ápr. 12. 14:24
7/10 A kérdező kommentje:
....ha pl. rabol, vagy egyéb köztörvényest követ el....
2019. ápr. 12. 14:25
8/10 A kérdező kommentje:
Egyébként sem találok adatokat arra, hogy "kényszerből" rabolt volna. Az nem tekinthető annak, hogy " barátnője szülei előtt akart ezzel bizonyítani" - nem semmi "kényszer" - ha te ezt annak minősíted, sajátos értékrendet tükröz.
2019. ápr. 12. 14:40
9/10 A kérdező kommentje:
Ja, én is mondjuk összerabolnék pár milliárdot (a mai számokkal mérve) - aztán majd egyszer megjavulnék...és, persze igyekeznék félretenni a rabolt pénzből öreg napjaimra is - ha már egyszer....
2019. ápr. 12. 14:43
10/10 A kérdező kommentje:
"Kényszerből rabolt" - ja, kb 30 szor. Hogy valaki mindig rosszkor van rossz helyen...ezt te sem gondolhattad komolyan. És azt se, hogy egyszer is kényszerből....
2019. ápr. 13. 17:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!