Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A fővárosban élők miért...

A fővárosban élők miért hiszik azt, hogy csak Budapest létezik?

Figyelt kérdés

Tisztelet a kivételnek!

Olyan sokszor látom itt is,hogy egy kérdésre automatikusan írják,hogy "Budapesten itt és itt található..." Én is most kaptam egy ilyen választ. Kedves az illető,hogy időt szánt a válaszra,mert segíteni akart,de könyörgöm,nem mindenki budapesti!

Most biztos fogok kapni hideget-meleget...

2010. júl. 4. 14:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%

Nem akarok megsérteni senkit, de menjen el más egy európai fővárosba, vagy akár csak egy nagyvárosba majd megváltozik a véleménye, hogy csak Budapest létezik. Nem igazán fognak találni ilyen rossz közlekedésű kutyasz*rral teli várost. De még Magyarországon is vannak szebb jobb városok mint Bp, pl. Győr..

Valahogy érzem nem lesz hasznos ez a válasz :D

2010. júl. 4. 14:40
 2/12 anonim ***** válasza:
85%
Ugyan, te se ítélj elsőre :) Én budapesti vagyok, a fővárosban éltem 18 éven át, de aztán felvételiztem Szegedre és soha többet nem szeretnék visszaköltözni, pedig a második kerületi hegyről költöztem át a lapos pusztába. És hidd el, jobban tetszik minden, ami Szegeden van. Az emberek felfogása, az utcák hangulata, az, hogy hétvégén nincs nyitva szinte semmi, ez nekem mind tetszik és Szegeden szeretném leélni az életemet, de ha nem is ott, akkor is vidéken, mert én vissza nem megyek Budapestre. Pedig igazán nem lehet mondani, hogy a gettóból menekültem el... :D 22 L
2010. júl. 4. 14:43
 3/12 anonim ***** válasza:
79%

Valoszinuleg, azert van a sok bp-is valasz, mert az intezmenyek kozpontja Bp-en van altalaban, es van olyan, amit a regionalis kirendeltsegben nem lehet elintezni, vagy pedig egyaltalan nincs kirendeltseg.

Fovarosi vagyok, de utalok itt elni, pedig konyen es gyorsan intezhetoek itt a dolgok.

Es tudom, hogy nem csak Bp letezik, halat is adok erte, mert mihent tehetem elkoltozok innen.(:

2010. júl. 4. 14:46
 4/12 anonim ***** válasza:
71%
Én Szombathelyi vagyok, de már voltam Budapesten... Legközelebb csak akkor megyek, ha kifagy a pokol.
2010. júl. 4. 14:50
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
én is Pesti vagyok....szeretnék elköltözni innen (lehet, hogy megis valosul) de viszont szeretm is Pestet nagyon. soha nem lehet unatkozni, minden a közelben van, jó dolgok vannak itt, sosem unatkozom. költözéstől én meg nagyon félek, hogy mégis csak vidékre költözöm, hoy fogom megszokni, föleg ha be kell vmiért járni a városba..... nem minden Pesti egy tuskó :)
2010. júl. 4. 14:54
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Hogyha a kérdésedben nem jelölted meg, hogy melyik városról érdeklődsz, akkor ne csodálkozz. Most sorolják fel az összes nagyvárost Magyarországon, vagy mi?

Ha meg leírtad pontosan, akkor meg bocs.

2010. júl. 4. 15:07
 7/12 anonim ***** válasza:
Ha nem jelölted meg, hogy melyik városra vagy kíváncsi, akkor mindenki azt fogja írni, amelyiket ismeri. Ez elég logikus.
2010. júl. 4. 15:37
 8/12 A kérdező kommentje:

Konkrétan az én kérdésem olyan honlapra vonatkozott ahol összehasonlíthatóak a valuta árak. Erre válaszolt is az illető majd hozzátette,hogy Bp-en hol lehet jó áron váltani. De ez nem csak az én kérdésemre vonatkozik! Én is válaszoltam már,hogy "nem írtad melyik településen laksz,de nálunk Miskolcon így és így van.."

Amikor dolgoztam akkor is nagyon sok hasonló tapasztalatot szedtem össze. Pl. "bélyeget kérek vidékre és Budapestre..."

2010. júl. 4. 15:56
 9/12 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nézd ezt el nekünk, gyarló budapestieknek. Egyébként, ha a lakosságot nézed és beleszámolod az agglomerációt, akkor minden 3. magyar ember bp.-i, vagy ahhoz közeli lakos. Ha az internethasználatot nézzük, akkor jó eséllyel közelítünk az 50%-hoz. Szóval nem alaptalan az általánosítás.

Én az egyetemi éveken kívül (amit Angliában töltöttem) világéletemben pesti voltam és szándékaim szerint az is maradok, legfeljebb kiköltözöm az agglomerációba öregkoromban.

Én imádom ezt a várost, az életmódot, mindent, de bár ha nehezen is, de elfogadom, ha valaki észérvekkel alá tudja támasztani, hogy miért nem szereti.

Egyébként nagyon szeretem a vidéket is, sokat utazom országon belül, ha az időm engedi. Csak nem tudnék ott élni, mert Budapest egyedülálló és utánozhatatlan és nekem erre van szükségem.

2010. júl. 4. 16:31
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

mert amire nem gondol valaki, az végül is számára nem is létezik. :D

üdv

25/F

2010. júl. 4. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!