A fővárosban élők miért hiszik azt, hogy csak Budapest létezik?
Tisztelet a kivételnek!
Olyan sokszor látom itt is,hogy egy kérdésre automatikusan írják,hogy "Budapesten itt és itt található..." Én is most kaptam egy ilyen választ. Kedves az illető,hogy időt szánt a válaszra,mert segíteni akart,de könyörgöm,nem mindenki budapesti!
Most biztos fogok kapni hideget-meleget...
Nem akarok megsérteni senkit, de menjen el más egy európai fővárosba, vagy akár csak egy nagyvárosba majd megváltozik a véleménye, hogy csak Budapest létezik. Nem igazán fognak találni ilyen rossz közlekedésű kutyasz*rral teli várost. De még Magyarországon is vannak szebb jobb városok mint Bp, pl. Győr..
Valahogy érzem nem lesz hasznos ez a válasz :D
Valoszinuleg, azert van a sok bp-is valasz, mert az intezmenyek kozpontja Bp-en van altalaban, es van olyan, amit a regionalis kirendeltsegben nem lehet elintezni, vagy pedig egyaltalan nincs kirendeltseg.
Fovarosi vagyok, de utalok itt elni, pedig konyen es gyorsan intezhetoek itt a dolgok.
Es tudom, hogy nem csak Bp letezik, halat is adok erte, mert mihent tehetem elkoltozok innen.(:
Hogyha a kérdésedben nem jelölted meg, hogy melyik városról érdeklődsz, akkor ne csodálkozz. Most sorolják fel az összes nagyvárost Magyarországon, vagy mi?
Ha meg leírtad pontosan, akkor meg bocs.
Konkrétan az én kérdésem olyan honlapra vonatkozott ahol összehasonlíthatóak a valuta árak. Erre válaszolt is az illető majd hozzátette,hogy Bp-en hol lehet jó áron váltani. De ez nem csak az én kérdésemre vonatkozik! Én is válaszoltam már,hogy "nem írtad melyik településen laksz,de nálunk Miskolcon így és így van.."
Amikor dolgoztam akkor is nagyon sok hasonló tapasztalatot szedtem össze. Pl. "bélyeget kérek vidékre és Budapestre..."
Kedves Kérdező!
Nézd ezt el nekünk, gyarló budapestieknek. Egyébként, ha a lakosságot nézed és beleszámolod az agglomerációt, akkor minden 3. magyar ember bp.-i, vagy ahhoz közeli lakos. Ha az internethasználatot nézzük, akkor jó eséllyel közelítünk az 50%-hoz. Szóval nem alaptalan az általánosítás.
Én az egyetemi éveken kívül (amit Angliában töltöttem) világéletemben pesti voltam és szándékaim szerint az is maradok, legfeljebb kiköltözöm az agglomerációba öregkoromban.
Én imádom ezt a várost, az életmódot, mindent, de bár ha nehezen is, de elfogadom, ha valaki észérvekkel alá tudja támasztani, hogy miért nem szereti.
Egyébként nagyon szeretem a vidéket is, sokat utazom országon belül, ha az időm engedi. Csak nem tudnék ott élni, mert Budapest egyedülálló és utánozhatatlan és nekem erre van szükségem.
mert amire nem gondol valaki, az végül is számára nem is létezik. :D
üdv
25/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!