Milyen időpontokban nem illik valakinek telefonálni?
Egyszer megesett velem, hogy este 10 körül megszólalt a mobilom, a számot is kijelezte, magyar mobil, gondoltam felveszem, hátha rokonnal történt valami és idegen számról hív ő vagy hív más a nevében. A munkatársnőm hívott, nem magyar anyanyelvű és egy magyar anyanyelvű oldalról szeretett volna valamit, ebben kérte a segítségemet, együtt küldtünk ki emailt.
Bevallom, elcsodálkoztam, hiszen egy olyan dologról volt szó, ami várhatott volna másnapig, de nem szóltam semmit.
Másnap reggel hétkor hívott vissza, hogy válaszoltak az emailjeire, erre ébredtem fel. Erre annyit reagáltam, hogy elküldtem a csudába. :D
Szerintem 09:00 és 17:00 között érdemes hívni valakit, ha hivatalos az ügy, ha közeli ismerős akkor legkésőbb 19:00-ig.
(Bár a 09:00 is kérdéses. Egyszer 10 és 11 között hívtam fel egy barátnőmet és hallatszott, hogy a telefonra ébredt fel.)
Ezen kívül egyszerűen illetlenség, de én arra is rászoktam, hogy messengeren se írok senkire, volt aki ezt külön kérte is, hogy hajnalban ne írjunk neki, mert gyerekei vannak és felébrednek a mobil püttyögésre és én is ébredtem már fel arra, hogy egy munkatársam hajnali háromkor rámírt, hogy megkérdezze, hogy miért nem alszok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!