Hoikuen? És a többi. Valaki fejtse ki, megkérném.
A hoikuen, valamint a youchien jellemzői érdekelnek, és hogy melyek a főbb eltérések és hasonlóságok közöttük? (Ezen felül esetleg magyar nyelvű link?)
Hoikuen: baba kortól van? Jellemzőek a fejlesztések? Vagy inkább a youchien-ben? (Hallottam arról, hogy kétfajta, sulis kor előtti nevelési intézmény van Japánban, hogy az egyik olcsóbb, a drágábbikra viszont fejlesztés jellemző, de csak nagy vonalakban találtam erről valamit. Meg mintha léteznének puszta gyerekmegörzők is.)
Hoikuenbe(nursery school) már egészen újszülött kortól, yochienbe(preschool/kindergarden) pedig 3 éves kortól iratják a gyerekeket (6 éves korig), utóbbiba tanulni járnak (napi 4 órát, többnyire etikettet, sportot), míg a hoikuenben egész napos megőrzés van (akár 10 órás). Mindkettőből van állami(?) és magán, utóbbi nyilván drágább.
Én ennyit találtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!