Egy véleménykérésben mit lehet lepontozni?
Pl. itt van ez a kérdés:
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..
Mit lehet lepontozni? Milyen emberek pontozzák le más véleményét? Az ilyenek bvezetnék a gondolatrendőrséget is?
Elmebetegek pontozgatnak itt.
Ez a dühöngőjük.
Pontozni egyetlen felhasználó sem tud se le, se fel, se oldalra; semerre sem. Például, ezért a kérdésedért 3 pontot kapsz a legközelebbi éjszakai feldolgozáskor; hajnali négy óra körül. Nem függ felhasználóktól.
Mások válaszainál felelet-választós lehetőség van. A kérdés az, hogy „Hasznos számodra ez a válasz?” és három felkínált válaszból lehet választani: „Hasznos”, „Félig-meddig hasznos” és „Nem hasznos.” Azt te sem tudod, én sem tudom, hogy kinek a számára mennyire hasznos, vagy egyáltalán hasznos-e bármelyik válasz. Arra azért sokkal több lehetőséget látok, hogy nem hasznosak az értékelők számára, mint arra, hogy igen. Nem a véleményt értékelik, arra nincs is lehetőség. Annak a jelzésére van mód, hogy az értékelő számára hasznos-e a válasz? Ha értékeltem volna a linkelt kérdés válaszait, akkor rendre én is azt a választ választottam volna, hogy számomra nem hasznos. Miért lenne számomra hasznos, akár tetszik másnak az a névösszeállítás, akár nem?
Véleménykérő kérdést a GYK használati utasítása szerint nem is lenne szabad kiírni. A tilalmat azzal indokolják, hogy „nem létezik rá helyes válasz”.
Amúgy sem lehet komolyan venni az ilyen érdeklődést. Aszerint fog nevet adni e gyerekének, hogy itt néhány válaszolónak mi a véleménye róla? Ha erre ad, akkor nem lesz neve a gyerekének, mert itt még nem láttam olyan név-kérdést, amelyik név tetszett volna a válaszolóknak. Ha másnak van ilyen neve, és azért írta a kérdést, hogy megmutatva neki: gúnyolja, bosszantsa, akkor az nagyon gonosz dolog. Mindkét esetben nyugodtan válasz nélkül lehet hagyni az ilyen kérdést. Haszontalan válaszolni rá; nincs semmi gond az ilyen megítélésekkel.
Igen, a pontozás szűkebb értelemben egyéb:
A toplistáról részletesen:
- A toplista az elmúlt 30 napban történtek alapján készült. Naponta egyszer, éjszaka generálódik újra, amikor a 30 nappal ezelőtti dolgok kikerülnek, az előző napi dolgok pedig bele.
- Egy kérdésért 3 pont jár.
- Egy válaszért -5 pont és +5 pont között jár arányaiban annyi, amennyire hasznosnak találták a választ mások.
- Egy válasz értékelésért -1 pont vagy +1 pont jár, amennyiben azt már elegen értékelték mások is ahhoz, hogy megállapítsuk, nem másokkal ellenkezőleg értékeltél-e. Ha értékelésed nem felel meg a többség értékelésének, akkor -1 pont, ha megfelel, akkor +1 pont jár, egyéb esetben nem jár érte pont.
- Az összpontszám ezen három pontszám összegéből keletkezik.
- A Változás oszlopban (a mobilverzióban ez nem látszik) lévő ikonok az előző napi toplistás helyezéshez képest történt változást szimbolizálják. Ha az egérmutatót az ikon fölé mozgatod, többet megtudhatsz.
- A negatív összpontszámú felhasználók nem látszanak a toplistán (a minél hátrébb kerülésre való törekvést nem tudjuk pártolni).
Viszont akkor van még egy dolog:
a jelentett válaszokat isten bizony jól el kéne rendezni.
Ugyanis, ha pl. egy nyilvánvalóan troll, vagy hazug, vagy eltévedt, vagy provokatív választ NEM tüntetnek el, akkor már csak a lepontozás marad(na)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!