Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondolsz a transzhumanizmu...

Mit gondolsz a transzhumanizmusról?

Figyelt kérdés

Vajon az embernek jogában áll megváltoztatni és irányítani az evolúcióját?(Génmódosítás, nano technológia, test gépesítése)

Rengeteg hasznos dolgot szülne(meghosszabbított élettartam, megnövelt testi erő és intelligencia , jobb immunrendszer stb) ,de ugyanannyi ismeretlent és veszélyest is.(irányítható tudat, irányíthatatlan mutáció, megbolondult nano sejtek ,amik mindent "megesznek" stb)

Te hogy állsz a kérdéshez?

2010. júl. 1. 16:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én benne lennék minden szinten. Baromi unalmas dolog embernek lenni, miért ne "turbózhatnánk" fel? Persze ehhez előbb az orvostudománynak kellene fejlődnie, hogy az újfajta betegségeket (mert biztos kialakulna mindenféle új nyavalya...) időben felismerje. Meg az emberiségnek is kicsit változtatnia kellene a felfogásán, pl hogy a megnövelt testi erőt ne egymás szétverésére fordítsa, meg ilyenek...

19L

2010. júl. 1. 17:33
 12/12 anonim ***** válasza:

"Mit gondolsz a transzhumanizmusról?"

Sci-fi ködevés.

"Vajon az embernek jogában áll megváltoztatni és irányítani az evolúcióját?"

Az "evolúció" nem valami önálló izé, aminek jogai vannak. Az evolúció egy folyamatnak a neve. Ennel a folyamatnak része az is, ha az ember átalakítja magát.

Szerintem energetikai, tudományos és gazdasági okokból sosem lesz olyan szuper-emberiség, mint amiről a transzhumák álmodoznak, úgyhogy fölösleges azon töprengeni, milyen előnyei vagy veszélyei lennének.

2010. júl. 2. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!