Az első és második világháborúban megtehették a férfiak azt, hogy megtagadják a behívót?
"ha megtagadta ezt, minden esetben munkatáborba vitték?"
Nem minden esetben.
A statáriális bíróságot azonnal agyonlövethették őket.
Valaki mindig szereti a nyilas rémuralmat előhozni, amikor mindenkit agyonlőttek bármiért.
Ennek egyszer utánanéztem, szóval tudom, hogy a hatályos törvények értelmében, aki nem volt hajlandó eleget tenni a hadkötelezettségének, az pénzbüntetést és börtön kapott.
"Valaki mindig szereti a nyilas rémuralmat előhozni"
Ezek szerint te 'valakinek' tartod magad, mert rajtad kívül (eddig) az égvilágon senki nem emlegette a nyilasokat.
Hű, mennyi kritikát kapok ma :)
# 7/8 Időpont ma 09:26
"Ezek szerint te 'valakinek' tartod magad, mert rajtad kívül (eddig) az égvilágon senki nem emlegette a nyilasokat."
Nagyon sokan úgy képzelik a háborút, hogy ember embernek farkasa és a felettesed az atyaúristen és agyonlövik, aki csak csúnyán mer nézni. Ez a nyilas rémuralomra volt jellemző, amikor a front Budapestre érkezett és összeomlott a rendszer. Addig megvoltak a jogszabályok mindenre, a felettest is nagyon komolyan felelősségre vonták, ha nem ezek alapján járt el.
# 8/8 Időpont ma 09:39
"férfiak 80%-a ... igen... #6-os ezt a statisztikát ma reggel ihletetted?"
Igen, az a kedvenc szórakozásom, hogy hasraütött adatokkal dobálózom. Vagy esetleg az történt, hogy megnéztem, hány férfi élt kb. ekkoriban Magyarországon és hány volt katona. Neked esetleg van forrásod arról, hogy mennyien harcoltak vagy csak úgy reggeli ihletettségedben beszóltál a semmire alapozva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!