Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Elkezdtem írni egy könyvet,...

Nonamexy kérdése:

Elkezdtem írni egy könyvet, de az egyik osztálytársamnak elmondtam és lekoppintotta. A végét máshogy fejezte be. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Bocs a helyesírásért gyorsan írtam.

2019. jan. 31. 17:01
 1/10 anonim ***** válasza:
97%

Csak úgy, szóról szóra megjegyzett egy könyvet és leírta? Tipikus helyzet, meg az is, hogy az iskolások könyvet írnak.

És most azért vagy mérges, mert nem úgy fejezte be, ahogy te szántad?

2019. jan. 31. 17:29
 2/10 anonim ***** válasza:
88%
most akkor az olvasók eldönthetik, melyik verzió a jobb ...
2019. jan. 31. 17:40
 3/10 anonim ***** válasza:
44%
Hát, azt nemtom,de saját magad szórakoztatására mindenképpen fejezd be. Amúgy hát nemtom,ha pl kiadják az övét is, meg a tiédet is, mert annyira jó lett; hát, nemtom. De szerintem azért írd meg a végét te is , és többet ilyen könyves ötleteket ne ossz meg másokkal inkább, senkivel se. Meg még pl nemtom,ha esetleg gépen írnád, akkor látszódhatna a dátum, meg ha ő is gépen, hogy ki mikor kezdte el. (De mondjuk én nem ajánlom, hogy csak gépen, legyen kézelírott v nyomtatott verziója is, nehogy elromoljon valami, és ne legyen meg.) Meg pl nemtom, szerintem akár te terelhetnéd jogi útra, ha ő is ki akarja adatni. De amúgy peren kívül is megegyezhetnétek. De meg még kiadhatnád akár pl írói álnéven is. De mondjuk akkor még ő megvádolhatna, hogy te nyúltad le az ő sztoriját, ha nem tudná, hogy az te vagy; de mivel ő nyúlta tőled; szerintem ő nem nagyon szeretne pereskedni. Szóval ha pl nincsenek ilyen szándékai, hogy ki akarja adatni, csak magának írta, mert őt is megihletted; pl tekintheted akár egy fanfictiönnek is.
2019. jan. 31. 17:47
 4/10 anonim ***** válasza:
94%
*Vagy pl én nem ismerem ezt a kettőt, de valahol pl olvastam, hogy a Hűvösvölgyi suli kísértetiesen hasonlít az asszem korábban kijött Szent Johanna Gimire. Talán mind a kettő sikeres, én azt nem tudom. Meg még pl a Gergő és az álomfogók borítójáról mikor láttunk egy képet anno osztálytársammal, akkor talán azt mondta, hogy van neki egy-két feltűnően Harry Potteres jellemvonása, talán a bátyja mondta neki, hogy ő már ezt olvasta. Én ezutóbbiakat nem tudom, de befuthatnak egyébként hasonló sztorik. Bár nemtom, ha a társad is kiadatná, akkor őneki kellene a sajátjában a neveket megváltoztatni. Amúgy ez mondjuk kicsit más téma, de A két Lotti-nak is van többféle filmes feldolgozása, és mind jó; csakhogy itten a tied lenne az eredeti , és nem járultál hozzá, és asszem pl 70 év után kerül valami közkinccsé. Mármint akkor válik azzá, ha már pl az eredeti szerző nincs meg. De ha tényleg csak egy fanfiction, és nem akar belőle profitálni, nyerészkedni, akkor az úgy nem rossz. Legalább kreativitásra késztetted. Szerintem amgúy beszélgess vele még; hogy tekintsed -e esetleg fanfic-nek.
2019. jan. 31. 17:52
 5/10 anonim ***** válasza:
94%
*Mert hogyha pl megihletted csak,
2019. jan. 31. 17:53
 6/10 anonim ***** válasza:
94%
Mondd meg az óvónéninek
2019. jan. 31. 18:32
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Legközelebb, ha elkezdesz valamit, küldd el magadnak a szinopszist, meg amit addig írtál e-mailben, így be tudod bizonyítani, hogyha valaki lopna, hogy neked előbb a birtokodban voltaz iromány, kvázi ő plagizált:)
2019. jan. 31. 18:43
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2019. jan. 31. 18:51
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

én 2 éve írok egy regényt és még sehol nem tartok vele, téged meg már most másolnak

hány évesek vagytok

nézd a jó oldalát, nagyon tetszett neki amit irtál, de a vége nem.

2019. febr. 1. 10:47
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
teljesen reális amit írsz #3, tuti ki fogják adni mindkettejük művét, ők meg majd pereskednek
2019. febr. 1. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!