Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Parfumeriakba, mcdonaldsba,...

Parfumeriakba, mcdonaldsba, plazakba, kajaldakba es ilyen helyekre csak tehetosebb, gazdagabb emberek jarnak?

Figyelt kérdés

Lehet hulye a kerdes, de en az orszag szelen lakom egy kis faluban, nalunk ilyenek nincsenek, egyaltalan nem megszokottak szamomra ezek a dolgok. 19 evesen most voltam eloszor osztalykirandulason Budapesten. Nagyon tetszett, de nem ereztem magam oda valonak. Gyonyoru ott minden, soha nem voltam meg plazaban, nekem ez nagyon uj de rettenetes dragasag van ott. Beultunk egy mcdonaldsba, ott is nagyon draga volt mibden.

Nalunk csak egy kis tesco van par faluval arrebb, itt meg csak egy kis bolt.

2019. jan. 5. 18:35
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem igazán.

Először is a mekibe mindenki megy mert olcsó az egészséges kajához képest (itt városba nem nagyon termeled meg a saját kajádat). Szerinted miért annyira dagadt a jónép? Mert a sz.ar kaja olcsóbb.

A többi pedig ez a tipikus hely ahova még az is megy akinek max 4ezer van a számláján, de megy mert itt legalább mások (pl te) ránéznek és azt hiszik hogy gazdag.

Ez olyan mint a csávó aki hitelre megvette a legujjabb legcsillivillibb mercit de aztán ezer forintért tankol mert nincs több pénze. De kellett neki az a 40 millás merci mert legalább mások azt hiszik, hogy gazdag.

2019. jan. 5. 18:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés nem "hülye", csak nagy tájékozatlanságról tesz tanúságot.

A "gazdagm tehetősebb" emberek nem a gyorséttermekbe járnak, hacsak nem diákkorukban, vagy ha nagyon kevés az idejük.

A pázacicák sem mind gazdagok, még ha annak szeretnének s látszani.

Aki valóban gazdag, az híres éttermekbe vagy többcsillagod hotelben étkezik, és a ruháit nem készen veszi, hanem csináltatja.

Nem tudom, mit dolgoznak a szüleid, de egy-egy McDonaldos ebédet/vacsorát a legtöbb ember megengedhet magának, ha dolgozik.

A munkanélküliekről és a csövesekről nem beszélek.

2019. jan. 5. 18:45
 3/6 anonim ***** válasza:
91%
A McDonald's tipikusan az a hely, ahova inkább az alacsonyabb jövedelműek/alsóbb társadalmi osztályokba tartozók járnak. Plázában pedig mindenki megfordul, de sok függ attól is, hogy milyen környéken van.
2019. jan. 5. 19:49
 4/6 anonim ***** válasza:
86%
Parfümériából kifordultam a 6 számjegyű jövedelmemmel, kell a francnak 5000 Ft-ért rúzs. Fogalmam sincs, ki vehet ilyeneket. McDonalds alja kajának számít, oda nagyon gazdagok nem járnak, inkább középosztály. Kajálda, ha plázás, ugyanez, igazán gazdag nem fog gyorskaján élni. Pláza elég tág fogalom, mert van benne 5000 Ft-ért rúzsos hely, meg van 2000 Ft-ért pulcsis hely. Nem minden üzlet drága ott, így elég sokféle ember megfordulhat ott.
2019. jan. 5. 20:48
 5/6 anonim ***** válasza:
92%

Én is ilyen kis ijedt vidéki srác voltam, sokáig elképzelhetetlennek tartottam ennyi pénzt kiadni ilyen látszólag feleslegeg luxus dolgokra :) Feleségem röhögött rajtam, hogy nem tudok rendesen rálépni még a mozgólépcsőre sem :D

Aztán ha a pénzed megengedi, lassan megszokod ezt a luxust és egyszer-egyszer beülsz egy jobb étterembe, iszol egy jobb kávét, veszel pár tucat parfümöt (főleg ha tudod értékelni is és nem csak divatból kell).

Röviden összefoglalva, ha van pénzed, megtanulod értékelni a minőséget, de ha nincs, akkor elkerülöd ezeket a helyeket. Budapesten koncentrálódik az ország "java", ezért több drága hely is van.

Egyébként az a kis bolt valószínűleg drágább, mint egy pesti diszkont, ahová az emberek többsége jár.

2019. jan. 6. 07:46
 6/6 anonim válasza:
100%

- A McDonalds viszonylag olcsónak számít, főleg az alsó- és a középosztály a célközönség.

- A plázák tele vannak átlag emberekkel, mindenféle rétegből.

- Parfüméria alatt nem tudom milyen üzletre gondolsz. Pl Douglas, Marionnaud? Persze ezek nem olcsók, pl a legtöbb parfüm 20-40 ezer között van, de azért itt nem szoktak az emberek napi szinten vásárolni, néha meg belefér.

2019. jan. 10. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!