Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen lenne egy logikus és...

Milyen lenne egy logikus és következetes világ? Élhetőbb lenne?

Figyelt kérdés

Sokat elmélkedtem a napokban ezen ankérdésen. Tegyük fel hogy egy olyan világ felé haladunk ahol nem lenne tervezett elavulás a trrmékekben amiket megvásárolnánk. Igazából csak egyszer vagy kétszer kellene megvenni egy életben mert a gyártó csak a minőségre gyártana. A legjobb anyagokból, hogy kitartson. Persze az ára meglenne mindennek. 10x áron lenne egy telefon, de valóban elpusztíthatatlan lenne.

Az élelmiszerekből sokkal kevesebbet fogyasztanánk, de azt helyesen és megfelelő mértékben.

Tudom ez így nagyon idealizált utópia. De nem volna jobb egy olyan világ ahol az emberek tudnának egymás mellett élni, nem azt mondom hogy paradicsomi körülmények. Lennének viták is, de lenne vitakultúra amivel az emberek megvitatnának minden fontos kérdést következetesen.

Lehetne így élni, vagy így is élhetetlen lenne? Persze lenne akkor is olyan akinek ez nem tetszene, mert az emberi természet alapvetően összeférhetetlen.

2019. jan. 4. 22:57
 1/2 anonim ***** válasza:

Egy fejlődő világban előbb vagy utóbb cserélni kell a termékeket. Akik pedig a termék fejelsztésével vagy gyártásával foglalkoztak csak akkor tudnak megélni, ha van kereslet a kínálatukra.

Enni annyit kell, amennyi jól esik. Ebben a világban az étel inkább a szükséges rossz, rózsaszínbe csomagolva.

(azt mondjuk sosem tudom megérten, hogy valaki hogy bír megenni egy nap egy disznót).

Valójában a mind tapasztalatlannak születünk. Vagy elhisszük, amit mondanak, vagy kipróbáljuk.

A konfliktusok oka inkább az, hogy olyan dolgot akarnak maguknak mások, amit nem kaphatnak meg.

2019. jan. 4. 23:03
 2/2 cro-minyon ***** válasza:
Szerintem haladhatnánk efelé az "ideálisabb" világ felé. Talán mennek is ezirányba dolgok, bár inkább olyan kommunista utópiának tűnik, amit írsz. Sokkal inkább tudati, lelki szinten kellene fejlődnünk szerintem, az valódi fejlődés lenne.
2019. jan. 5. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!