Írtam egy mesekönyvet, most hogyan tovább?
Sziasztok, egy éve már, hogy elkezdtem írni egy mesekönyvet és most végre befejeztem . :)
Családom, barátaim dicsérték, ez idáig tetszett mindenkinek, nagyon támogatnak.
De most hogyan tovább? Pályázzak irodalmi meseíró pályázaton? Vagy keressek fel kiadót, netán írót?Kedvesek ők vagy összezárnak ? Minden válaszért előre is hálás vagyok !
Szia!
Igen,pályázz meseíró pályázaton.Igen keress kiadót.
A könyvkiadás hagyományos útja valahogy úgy néz ki, hogy elküldöd a kéziratot egy sor kiadónak, lehetőleg olyanoknak, amelyek foglalkoznak az adott műfajjal. A kiadók ezzel foglalkozó munkatársai beleolvasnak a kéziratba: ha nem tetszik nekik, akkor itt véget ér a történet, ha viszont tetszik, amit látnak, elindul egy folyamat. Nagyon valószínű, hogy a kézirat több szerkesztésen is keresztülmegy, esetleg át kell írni egyes részeit. A kész regény/verseskötet/mese aztán bekerül a kiadó portfóliójába, és a cég általános marketinggépezete igyekszik több platformon bemutatni az új írót. Ebben az esetben a kiadás anyagi és egyéb természetű kockázatait a kiadó vállalja, a te mint szerző viszont egy jól bejáratott rendszerbe kerül, ahol gyakorlatilag sok teendője nincs a továbbiakban.
Írót nem kell keresned mert az te magad vagy.
Családos és barátaid dicsérik mert elfogultak így ez nem viszonyításai alap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!