Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Megéri tovább tanulni?

Megéri tovább tanulni?

Figyelt kérdés

Tudtok mondani érveket mellette/ellene?

minnél többet

2018. ápr. 22. 12:56
 1/7 anonim ***** válasza:
61%
Attól függ minek. Bölcsésznek pl nem, de orvosnak, mérnöknek, közgazdásznak igen.
2018. ápr. 22. 13:03
 2/7 A kérdező kommentje:
így általánosságban?
2018. ápr. 22. 16:17
 3/7 anonim ***** válasza:

Persze, a tanulástól több lesz az ember.

Új barátokat szerezhetsz

A tanultabb emberek könnyebben találnak munkát

...stb.

2018. ápr. 23. 05:21
 4/7 anonim ***** válasza:

A kérdés rossz. Feltételezi, mintha lenne más jó választás.

A tovább tanulni vagy nem tanulni tovább nagyjából ugyanaz, mintha azon meditálnál: jó életet vagy rossz életet akarok magamnak? Könnyebben akarok boldogulni vagy inkább az igát akarom húzni? Érteni akarom a világot, a körülöttem zajló dolgokat vagy inkább szeretnék belehülyülni a sok nem értett dologba?

Viszont a te döntésed a te életed.

2018. ápr. 23. 12:07
 5/7 anonim válasza:

Rövide: Szerintem, Igen megéri, ha fiatal vagy elvégezni egy BA-t. MA-nak már nem feltétlen van értelme. Általánosságban tanácsom, hogy ha nincs konkrét érdeklődésed akkor jogot vagy közgászt tanulnék bármit is mondanak, hogy dunát lehet velük rekeszteni. Friss pályakezdőként mondom, hogy szinte minden állásnál előny, ha van ilyen papírod.

Mellette:

-ismerkedhetsz emberekkel

-könnyebben találsz gyakornoki állást, illetve diákmunka miatt egyetemi évek alatt is rengeteg tapasztalatot szerzel

-több fizetés jár neked a törvény szerint ha van diplomád

-sok egyetemen ingyen tanulhatsz, vannak ingyenesen elérhető nyelvi kurzusok, fejlesztheted a képességeid ezer módon

-ha nincs ötleted érdemes valami tágabb képzést választanod: közgaszdás pl. mert az sok helyen előny

-legfontosabb: nyelveket nyomni ezerrel

-Erasmus program: ha BA alatt lenyomsz valahol egy félévet komolyan mondom megváltozik az életed

Ellene:

-bele lehet ragadni (nekem utólag a BA-m tök felesleges volt, MA-mnak sincs sajna sok értelme), emiatt nem tudtam teljes állásban dolgozni, pedig 26 éves vagyok

-nem minden képzésnek van gyakorlati haszna

-nem éri meg már Magyarországon tanulni (pl. esetenként még olcsóbban is kijöhetsz Hollandiában ha csak a tandíjat nézzük), külföldön pedig sokkal jobb lehetőségek vannak továbbtanulásra

-egy jó szakmával hülyére keresheted magad itthon: villany-, víz-, gázszerelő és külföldön is könnyen kaphatsz állást. Programozóként pedig 5-6 év alatt 1 misi felett kereshetsz.

Aminek szerintem kevés értelme van: elmenni mosogatni mekibe középsuli után és nem képezni magad semmilyen téren.

2018. ápr. 23. 16:01
 6/7 A kérdező kommentje:
Ment a zöld köszi
2018. ápr. 28. 17:52
 7/7 anonim válasza:
Ha van bármilyen jellegű kérdésed, szükséged van tanácsra kérdezz nyugodtan. Szívesen segítek!
2018. máj. 2. 06:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!