A kormányablakos ügyintéző jogosan utasította el az aláírásomat?
Személyit csináltattam, az aláírásom pedig úgy néz ki, hogy a vezetéknevem, és utána a keresztnevem első betűje a vezetéknév első pár betűjét áthúzza.
az aláírásmintát visszadobták, hogy nem ez nem elfogadható, és hogy a személyit így nem fogják elkészíteni, mert ha az aláírás valamennyire olvasható, akkor nem lehet a keresztnevem a vezetéknevem előtt. a másik ügyintéző ezt megerősítette és valami olyat morgott, hogy "Magyarország nem ismeri el a kettős állampolgárságot". én csak pislogtam, hogy mi?
szóval mivel így nem csináltathattam volna személyit, kénytelen voltam a személyimet olyan aláírással aláírni, amit egyébként sosem használok. ezt elég furának tartom, nem tudom miért kellett ezt.
de igazuk volt egyáltalán?
(talán költői kérdés, mert különben meg nincs személyim)
köszi a válaszokat..
1. furamód, nem :D
2. én is pont erre gondoltam, hogy a személyin egész más az aláírás, ennek nincs értelme, de különben el sem fogadták volna a kérvényt.
azt mondták, hogy ha felismerhetetlen az aláírás, akkor mindegy milyen, de ha valahogy ki lehet olvasni a nevet, akkor nem lehet a kezdete környéként a keresztnév :-O
Szerintem az a fura, hogy olyan aláírást kérnek, amit sosem használsz. Hiszen a neved úgy is rá van nyomtatva, az aláírás minta pedig nem véletlen.
Az meg még furcsább, hogy nem ismerik el a kettő állampolgárságot, hiszen Mo. ad fűnek-fának állampolgárságot. Meg amúgy is, mi köze van ennek az aláírásodhoz... Hát a fene se érti őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!