Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Napóleon ment a török ellen?

Napóleon ment a török ellen?

Figyelt kérdés
2010. jún. 23. 17:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
50%
Nem, csak Chuck Norris!
2010. jún. 23. 17:44
 2/11 A kérdező kommentje:
Érdekes... Ilyenről még nem hallottam.
2010. jún. 23. 17:49
 3/11 anonim ***** válasza:

Nem. Sőt! Még a szövetséget is kereste a szultánnal.

Az ötödik lovas

2010. jún. 23. 17:49
 4/11 A kérdező kommentje:
Hmmm... Ilyenről se hallottam még. És melyikkel vajon? III. Szelim, IV. Musztafa és II. Mahmud egyaránt uralkodott az ő császársága idején.
2010. jún. 23. 17:53
 5/11 anonim ***** válasza:

Ennyire részletesen nem tudom.

Ha tudsz várni, akkor még ma utána nézek.

Bár arra gyanakszom, hogy III. Szelimmel tárgyalt, de komolyabb eredménye tuti nem volt. Csak egy orosz-török háború :D

Az ötödik lovas

2010. jún. 23. 17:55
 6/11 anonim ***** válasza:

A XIX. században már nem volt divat a törökverés. Csak az oroszok akarták tőlük elhódítani a Balkánt és a Kaukázust. Ezért az európai egyensúly érdekében a többiek pont hogy "védték" a törököket.

Az ötödik lovas

2010. jún. 23. 17:59
 7/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm. Sokat segítettek válaszaid. Bárcsak mindenki ilyen lenne. :)
2010. jún. 23. 19:42
 8/11 anonim ***** válasza:

Szívesen segítek. Van erről egy jó könyvem, csak most nincs időm végigolvasni. Majd talán holnap megpróbálom.

Azt megkérdezhetem, hogy miért érdekel?

Az ötödik lovas

2010. jún. 23. 19:58
 9/11 A kérdező kommentje:

Öööö, hát kettő okból. Egyik: szorgalminak feladták Napleon életrajzát történelemből. Másik: érdekel. :D

A könyv címét nem tudod leírni? Persze, csak ha nem baj.

2010. jún. 24. 10:45
 10/11 anonim ***** válasza:

19. századi egyetemes történet : 1789-1890. Szerk.: Vadász Sándor.

Ez egy durván 900 oldalas egyetemi tankönyv. Csak sajnos boltban már jó ideje nem lehet kapni. De azt tudom, hogy a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban meg van. Ennek az első fejezete szól a nemzetközi kapcsolatokról és annak egy jó 15-20 oldalas fejezete a francia forradalom és a napóleoni háborúk diplomácia- és hadtörténetéről. És, ha jól emlékszem, pár mondatban a francia-török kapcsolatot is megemlíti.

Az ötödik lovas

2010. jún. 24. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!