Napóleon ment a török ellen?
Nem. Sőt! Még a szövetséget is kereste a szultánnal.
Az ötödik lovas
Ennyire részletesen nem tudom.
Ha tudsz várni, akkor még ma utána nézek.
Bár arra gyanakszom, hogy III. Szelimmel tárgyalt, de komolyabb eredménye tuti nem volt. Csak egy orosz-török háború :D
Az ötödik lovas
A XIX. században már nem volt divat a törökverés. Csak az oroszok akarták tőlük elhódítani a Balkánt és a Kaukázust. Ezért az európai egyensúly érdekében a többiek pont hogy "védték" a törököket.
Az ötödik lovas
Szívesen segítek. Van erről egy jó könyvem, csak most nincs időm végigolvasni. Majd talán holnap megpróbálom.
Azt megkérdezhetem, hogy miért érdekel?
Az ötödik lovas
Öööö, hát kettő okból. Egyik: szorgalminak feladták Napleon életrajzát történelemből. Másik: érdekel. :D
A könyv címét nem tudod leírni? Persze, csak ha nem baj.
19. századi egyetemes történet : 1789-1890. Szerk.: Vadász Sándor.
Ez egy durván 900 oldalas egyetemi tankönyv. Csak sajnos boltban már jó ideje nem lehet kapni. De azt tudom, hogy a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban meg van. Ennek az első fejezete szól a nemzetközi kapcsolatokról és annak egy jó 15-20 oldalas fejezete a francia forradalom és a napóleoni háborúk diplomácia- és hadtörténetéről. És, ha jól emlékszem, pár mondatban a francia-török kapcsolatot is megemlíti.
Az ötödik lovas
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!