Ha olyan drágák az albérletek, miből van pénzük az egyetemistáknak szórakozni járni?
Eleve sokan nem is albérletben laknak, hanem otthon. Nem mindenki megy máshova egyetemre. A mi városunk egyetemi város. Egy csomó osztálytársam itt tanult tovább, kevesen mentek máshova. Na nekik albérlettel nem kellett foglalkozni. Buli volt minden héten több is :)
Sokan igénytelenek, első a buli, a pia, és a többit majd akkor intézik, fizetik, ha maradt rá :)
Sokakat a szülők támogatnak.
És persze nem mindenki bulizik!!!!
Részmunkaidőben dolgozok 1600ft-os órabérért, albiért havi 50ezret fizetek, lakótársakkal.
A szórakozást pénzügyi okokból ostobaság lenne feladni. Azért dolgozik és gürizik az ember, hogy boldog lehessen, ezt mindenkinek más adja, nekem sem feltétlen a bulizás de az is kell néha. Azért dolgozni, hogy tudjam fizetni a rezsit és kaját, fölösleges, az nem élet.
2. vagyok: Szegeden voltam egyetemista. Fővároson kívól szerintem kb. mindenhol ilyesmi árak lehetnek. Nem tudom négyzetméterben mekkora volt a szobám, de sosem találtam kicsinek, volt benne ágy, íróasztal, szekrény, tv-mnek hely, virágaimnak meg minden. Elég sok albiba laktam.
Én nem dolgoztam egyetem mellett, csak nyáron, mert nem fért volna bele az időmbe a rendszeres munka. De ösztöndíjat kaptam, nem sokat, de kaptam. Nekem az albérletet szüleim fizették, és heti 5ezret kaptam költőpénznek. Ebből fizettem az oda és visszautazást is, szóvla maradt 3ezrem a hétre. Inkább sörre költöttem, mint kajára azt biztos. Amióta nem vagyok egyetemista és inkább eszem ivás helyett, azóta 3X annyit költök hetente, mint mikor minden nap buli volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!