Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha olyan drágák az albérletek,...

Ha olyan drágák az albérletek, miből van pénzük az egyetemistáknak szórakozni járni?

Figyelt kérdés
Egyetem alatt telik azért a bulizásra is, ahogy látom.
2018. szept. 6. 07:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nekem az albérletet és a költőpénzt a szüleim állták, emellett mindig volt ösztöndíjam, volt, hogy köztársasági ösztöndíjam is, így bőven volt miből szórakozni is. Más dolgozik is egyetem mellett és azért az egyetemisták tipikusan többen bérelnek egy lakást, így a költségek is megoszlanak.
2018. szept. 6. 08:18
 2/13 anonim ***** válasza:
88%
Annyira nem drágák, csak ha egyedül akarsz lakni, egyébként nekem 20-30 ezer jött ki egy hónapban egy szoba ára.
2018. szept. 6. 08:20
 3/13 A kérdező kommentje:
08:20 : 30.000 Ft-ert melyik városrészben és mekkora szobát bérelsz?
2018. szept. 6. 08:44
 4/13 A kérdező kommentje:
08:18 : Gondolom 4 órában, de milyen órabérért dolgoztok, hogy ez ennyire kifizetődő?
2018. szept. 6. 08:46
 5/13 anonim ***** válasza:
83%
Kérdező, első vagyok, én nem dolgoztam egyetem alatt, pont a nevetséges órabérek miatt, nekem a szüleim ajánlották fel, hogy inkább állják a költségeim és addig értelmes, a jövőmet megalapozó dolgokkal foglalkozzak ahelyett, hogy 800 forintos órabérért robotoljak valahol. Nyilván ez nem minden családban opció, sok csoporttársam dolgozott egyetem mellett és bár szűkösen, de ők is kijöttek a pénzből.
2018. szept. 6. 08:56
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Eleve sokan nem is albérletben laknak, hanem otthon. Nem mindenki megy máshova egyetemre. A mi városunk egyetemi város. Egy csomó osztálytársam itt tanult tovább, kevesen mentek máshova. Na nekik albérlettel nem kellett foglalkozni. Buli volt minden héten több is :)

Sokan igénytelenek, első a buli, a pia, és a többit majd akkor intézik, fizetik, ha maradt rá :)

Sokakat a szülők támogatnak.

És persze nem mindenki bulizik!!!!

2018. szept. 6. 09:44
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Részmunkaidőben dolgozok 1600ft-os órabérért, albiért havi 50ezret fizetek, lakótársakkal.

A szórakozást pénzügyi okokból ostobaság lenne feladni. Azért dolgozik és gürizik az ember, hogy boldog lehessen, ezt mindenkinek más adja, nekem sem feltétlen a bulizás de az is kell néha. Azért dolgozni, hogy tudjam fizetni a rezsit és kaját, fölösleges, az nem élet.

2018. szept. 6. 09:57
 8/13 anonim ***** válasza:

2. vagyok: Szegeden voltam egyetemista. Fővároson kívól szerintem kb. mindenhol ilyesmi árak lehetnek. Nem tudom négyzetméterben mekkora volt a szobám, de sosem találtam kicsinek, volt benne ágy, íróasztal, szekrény, tv-mnek hely, virágaimnak meg minden. Elég sok albiba laktam.

Én nem dolgoztam egyetem mellett, csak nyáron, mert nem fért volna bele az időmbe a rendszeres munka. De ösztöndíjat kaptam, nem sokat, de kaptam. Nekem az albérletet szüleim fizették, és heti 5ezret kaptam költőpénznek. Ebből fizettem az oda és visszautazást is, szóvla maradt 3ezrem a hétre. Inkább sörre költöttem, mint kajára azt biztos. Amióta nem vagyok egyetemista és inkább eszem ivás helyett, azóta 3X annyit költök hetente, mint mikor minden nap buli volt.

2018. szept. 6. 10:12
 9/13 Metionin ***** válasza:
100%
Nem kell az összes egyetemistát egy kalap alá venni. Eleve van aki helyben lakik, nekik nem kell albérletre és önellátásra költeni. Aztán vannak a kolisok, akik olcsóbban jönnek ki, illetve ahol a szülő állja a lakhatást és a kaját. Ha a diák kap költőpénzt vagy ösztöndíjat, netán dolgozik pár napot, akkor ilyen körülmények közt simán telik bulikra. Akiknek azért kell dolgozniuk hogy egyáltalán járhassanak egyetemre, ők nem buliznak annyit, nyilván örülnek ha néha egy sörre jut pénz. Mi éjszakás műszakban toltuk sokan, a többség onnan fizetett mindent, látszott is hogy lényegesen kevesebb pénz jutott szórakozásra mint annak akiknek a szülei segítettek.
2018. szept. 6. 13:53
 10/13 anonim ***** válasza:
Bulihoz mióta kell pénz? A haverék háza előtt ingyen is kiválóan összehányhatják magukat... ahhoz nem kell valami sznob helyre befizetni.
2018. szept. 6. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!