Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek az mennyire igaz...

Szerintetek az mennyire igaz hogy a nyugat európaiak igényesebbek mint a kelet európaiak?

Figyelt kérdés

Elég gyakran lehet találkozni ezzel a közhellyel illetve közhiedelemmel , de szerintem a valóság nem ilyen egyszerű ...

Nektek mi a véleményetek ?

#Kelet-Európa #nyugat európaiak
2018. aug. 14. 06:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi kutyaszar és cigaretta csikk nincs náluk, mint itt. De lehet, hogy tőlünk keletebbre se.
2018. aug. 14. 06:51
 2/6 anonim ***** válasza:
95%
Ahol jobban táplált az agy és magasabb színvnalú az oktatás, ott értelemszerűen intelligensebbek általánosságban az emberek is, ennyi valóságalapja van neki.
2018. aug. 14. 07:48
 3/6 anonim ***** válasza:
Bocs, félreolvastam a kérdést :D
2018. aug. 14. 08:18
 4/6 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
igenyes? Mit kell alatta erteni? Kina es Japan altalanosagban igenyesebb szerintem mint altalanosagban a nyugat vagy kozel-kelet
2018. aug. 14. 10:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is igényesebb a nyugat.
2018. aug. 14. 10:46
 6/6 anonim ***** válasza:

Amennyibe ezt úgy lehet és kell érteni, hogy arányaiban ott több az igényes, akkor beszélhetünk erről. Ugyanis természetesen nagyon sok igénytelen nyugati és nagyon sok igényes keleti ember is létezik.

Az ok összetett, de végső soron a jóléttel, gazdagsággal függ össze. Mégpedig úgy, hogy a jólétben élő embernek nincsenek anyagi gondjai, ezáltal több mindenre tud koncentrálni. Magabiztosabb, hiszen nincs oka elbizonytalanodni, legtöbb tapasztalása arra utal, sikeres. Több ideje van a kultúrára, a gyerekei nevelésére, ezáltal azoknak nagyobbak a lehetőségeik, előnyösebb a felkészültségük. A jólét önmagában hordozza az igényt (hiszen van rá lehetősége), amit másoktól elles, meg is teheti. Ez több generáción át általános polgári igényességet eredményez azokhoz képest, akiknek napi megélhetési gondjaik vannak.

Mára sok egyéb dolog befolyásolja ezt a sztereotípiát, másfelől a keleti részeken is kinevelődött eg tehetősebb réteg, akik ellesték a nyugati stílust, ugyanakkor ott megindult egyfajta hanyatlás. Ezért e területen ma már egyértelmű kijelentéseket tenni nagy merészség és nem lesz igaz.

2018. aug. 14. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!