Ha te dönthetnéd el, mi legyen Magyarország himnusza a jelenlegi helyett, milyen dalt, szerzeményt, zenedarabot választanál? És miért?
Még a válaszok olvasása előtt nekem is a Szózat jutott eszembe.
A Himnusz sem volt mindig ilyen komor, csak belassult, elnyújtódott az évek alatt.
Előrebocsátom, szerintem a jelenlegi himnusz teljesen jó, a választ csak amolyan gondolatkísérletként írom.
És mielőtt bárki félreértené, nem vagyok a híve semmiféle szélsőséges ideológiának -annak ellenére, hogy az általam választott dal:
Egészséges Fejbőr: Turulmadár (az eredeti, első kiadás)
#12 Azt én is szeretem, bár dallamra szerintem semmi himnuszos nincs benne.
Ha már itt tartunk egyébként ezt is sokat hallgattam [link] én is csak a zene és a szöveg miatt.
@15: akkor már talán jobban illik erre az országra:
Vagy ha valaki megsértődik rajta:
köszi. Még jöhetnek válaszok, de kérlek, tényleg normális dolgokat írjatok.
Én is valami pozitívabbra gondolok, nem ilyen "felvágom az ereimet" típusúra, mint a mostani. Szeretem a Himnuszunkat, de olyan nagyon búbánatos, hogy egészen elképesztő.
A kérdés itthon vetődött fel pár napja, és a férjemmel szinte egyszerre mondtuk a "Szép vagy, gyönyörű vagy, Magyarország" című, közel 100 éves dalra, hogy: Na, ez egy lelkesítő, hazát szerető dal, ez simán megállná a helyét himnuszként is. Oké, most a Kárpátia "karolta fel", ami ugye sokakban ellenérzést vált ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!