Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Másnak is ennyire hiányzik a...

Másnak is ennyire hiányzik a levelezés?

Figyelt kérdés
Konkrétan a postai levelezésre gondolok. Annyira benne vagyunk az online világban, hogy a postai levelezés kb. halott dolog. Csak nekem hiányzik a kézzel írott levél olvasásának élménye, és maga az, hogy kézzel írott szöveget olvasson? Már maga az is hiányzik, hogy várni kell a társ válaszára, és nem az van, hogy pár másodperc és ott is a válasz. Így sokkal izgalmasabb az egész, az ember sokkal jobban várja a válaszüzenetet. Más is van még így ezekkel a dolgokkal?

2018. aug. 5. 10:33
 1/7 anonim ***** válasza:
86%
Én tanár vagyok. Hidd el, a kézzel írott szövegbe is bele lehet unni.
2018. aug. 5. 10:46
 2/7 A kérdező kommentje:
Egy idő után biztos unalmas, főleg annak, aki álladóan azt nézi. Viszont nekem nagyon is hiányzik.
2018. aug. 5. 10:48
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
2, Hát nézd... Eléggé kimegy a divatból. Nyelvvizsgára megtanulunk levelet írni, de kb ennyi. Túl digitalizált már a világ. Mondjuk az azért tényleg durva, hogy van akik nem tudnak írni kézzel
2018. aug. 5. 10:59
 4/7 anonim válasza:
100%

Nekem is hiányzik.

Emlékszem, régen, újságokban adtunk fel hirdetéseket, levelezőpartnereket kerestünk.

Mindig vártam a postást, mikor jön valami válasz. :D

Most meg... van olyan ismerősöm, aki még egy borítékot sem tud megcímezni.

Én személy szerint karácsonykor mindenkinek kiküldök postai úton kézzel írott leveleket, de a válasz fb-on szokott érkezni.

Pedig nem vagyok "hú, de öreg".

27/F

2018. aug. 5. 11:26
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Kevés levelet kaptunk annak idején, de most így a kérdést látva igen, hiányzik a régies, öregebb személyek kézírása.
2018. aug. 5. 12:11
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen, volt hangulata, csakúgy, mint iskolás koromban a levelezőfüzeteknek. De ugyanígy hiányoznak a hosszú e-mailek és az egész éjszakás MSN-beszélgetések is.
2018. aug. 5. 18:41
 7/7 anonim válasza:

Épp a napokban gondoltam végig én is ezt a dolgot. Unokatesómmal, nővéremmel, pár barátnőmmel hosszú-hosszú, 5-6 oldalas leveleket szoktunk volt váltani - 15-25 évvel ezelőtt. Nyilván, más volt az mint a mostani gyors üzenetváltások, jobban egyoldalú volt, az ember kifejtett gondolatmeneteket, elmesélt élményeket. Egy egész doboznyit őrzök ezekből, néha előveszem és beleolvasok. Hihetetlen mi elfeledett emlékek jönnek elő egy-egy beleolvasás során.

De szerintem csak azok tudjuk ezt, akik mi magunk már kamaszok voltunk akkor, mikor bejött a mobiltelefon és a net elterjedése. Szóval 35-40 év alattiak ezeket az élményeket már nem élték át, nekik nem hiányzik szerintem, inkább csak a hátrányát látják.

2018. aug. 7. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!